HABER: TUĞBA AYDIN

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Beleidye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ters düşmüş, partisi olan İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçeceği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Gündeme ilişkin bugün basın mensuplarına demeç veren İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, merak edilenleri Aydın Haberleri’ne anlattı.

Aytekin Kaya ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasında birikmiş bazı meselelerin siyasete bu şekilde yansıdığını söyleyen Taner, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Özlem Çerçioğlu’nun ilçeye yapılması beklenen yatırımları gerçekleştirmemesini ve Aytekin Kaya’nın yerine yerel seçimlerde farklı bir adayın gösterileceğinin istifa kararına neden olduğunu belirten Başkan Taner: “Bu Özlem Çerçioğlu ve Aytekin Kaya arasında olan bir sıkıntıdır. Aytekin Kaya, İYİ Parti’nin belediye başkanıdır. İYİ Parti’nin belediye başkanı olan Aytekin Kaya’nın ittifak ortağımız olan CHP Büyükşehir Belediye Başkanıyla yaşanan sıkıntıdan sonra İYİ Parti’den istifa edeceğim demesinin bir mantıklı açıklaması yok. Kendisine de izah ettik, zaten istifa kararından vazgeçti ama İYİ Parti bu işin neresinde bunu merak ediyoruz. Aytekin bey ile Özlem hanım arasında bir tartışma oluyor bu tartışmalar siyasette olağan şeyler. Bu tartışmadan sonra Özlem hanıma olan tavrından dolayı İYİ Parti’den istifa edeceğim diye bir açıklama yapmış. Gittik görüştük şu anda bu istifadan vazgeçti. Şu anda partimizin üyesidir partimizde devam etmektedir ama yarın ne olacak bilemeyiz” dedi.

photo_2023-07-18_13-55-31

“VATANDAŞ SANDIKTA HESAP SORAR”

Aydın’da tartışmaların hizmetlerin önüne geçmemesi gerektiğinin altını çizen Taner, “Temennimiz siyasette de olsa Aydın küçük yer, bu yüzden buradaki sıkıntıların karşılıklı olarak hoşgörü içinde giderilmesidir çünkü seçim içerde mücadele edilecek bir zaman değil. Seçim dönemi yaklaşıyor. Bu dönemde çalışma yapılması lazım. O çalışma noktasında da İncirliova ve Aydın hizmet beklemekte. Arkadaşlarımız parti işlerine uğraşacakları kadar vatandaşa hizmet noktasında biraz daha gayret sarf etsinler çünkü seçime 8 ay var. Vatandaşlar hizmetlerdeki aksamalardan yarın hesap sorar onu da unutmayalım” ifadelerini kullandı.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ