CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bülbül açıklamasında şunları söyledi:

“AKP’nin 20 yıllık iktidarında kadına yönelik bireysel şiddet ve toplumsal baskı ne yazık ki artmış, ayrıştırıcı politikalar, yasalar kadın örgütlerinin ve muhalefet partilerinin her türlü itirazlarına rağmen çıkarılmış, İstanbul Sözleşmesinden çıkılmış, eril tahakkümü besleyen söylemler ve yaptırımlar artmıştır.

KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDET POLİTİKTİR

‘Kadına yönelik şiddetle mücadele ettik’ diye övünen AKP iktidarında binlerce kadın öldürüldü. Onbinlerce kadın şiddete ve tacize uğradı. Bu cinayetlerin büyük bir kısmı ne davaya döndü, ne sanıklar gerekli cezayı aldı. Şiddet failleri haksız tahrik ve iyi halden ceza indirimi alırken erkek şiddetine karşı hayatta kalabilmek için meşru müdafaa hakkını kullanan kadınlar ise cezalandırıldı. Bilinmelidir ki, öldürülen her kadın ve aklanan her failin sorumlusu siyasi iktidardır. Çünkü kadına yönelik her türlü şiddet politiktir.

Öte yandan ülkemizde yaşanan her felakette kadınların daha fazla mağduriyet yaşadıkları da açıktır. Kahramanmaraş merkezli ve on binlerce kişinin hayatını kaybettiği deprem de bunun son örneğidir.

Ancak unutulmamalıdır ki, tüm bunların karşısında da kadınların sesleri daha yüksek çıkmış, kadın hareketi her olumsuzluk karşısında daha da güçlenmiştir.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN YENİDEN YÜRÜRLÜĞE KONULMASI GEREKMEKTEDİR

Bununla birlikte Parlamento’nun yapması gerek Anayasal ilkeler ve uluslararası standartlara aykırı olarak yapılan kadına yönelik ayrımcı politikaların değiştirilmesi, şiddetin önüne geçilmesi için pek çok kanunda değişiklik yapmaktır. Bunların en başında da ilk imzacısı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe konulması gerekmektedir. Bir sonraki 8 Mart’ta bunları kutlayacağımıza inancım tamdır.”