Açıklamasını yaptığı andan itibaren dikkatleri üzerine çeken Kılıç’ın adının sıkça zikredilmesi “CHP Efeler adayı Kılıç mı oluyor” sorusunu gündeme getirdi. 

 

Aydın Çine doğumlu Ali ve Aydın Koçarlı Güdüşlü Köyü doğumlu Adviye Yıldırım'ın beş çocuğundan biri olarak 1976 yılında Aydın Kemer Mahallesi Efeler ilçesinde dünyaya gelen Kılıç zorlu hayat mücadelesi ve başarılarıyla da dikkat çekiyor.

Dilek Kılıç Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri-Matematik Bölümünden 2000 yılında Bölüm 4.sü olarak mezun oldu. Uzun yıllar Batman, Diyarbakır gibi illerde görev yapan Kılıç doğu illerinin insanını, yaşam kültürünü ve coğrafi koşullarını’da yakından yaşayıp görme şansına sahip oldu.

Bakan Fidan: "Mağdur olan ne İsrail ne İran, mağdur olan Gazze" Bakan Fidan: "Mağdur olan ne İsrail ne İran, mağdur olan Gazze"


Türkiye’nin değişik illerinde 23 yıllık öğretmenlik hayatı süreci sonrası memleketi Aydın’a tayin oldu. Okumaya olan tutkusu ve yüksek adalet duygusu ile 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ikinci bir üniversite öğrenimine başladı. Kucağında ikinci bebeğiyle üniversite kampüslerinde öğrenmekten yılmadı. Yoğun çabalarıyla sınıfta kalmadan 2018 yılında yüksek başarı ile Hukuk Fakültesinden de mezun oldu. 2023 yılı Ekim ayı itibari ile Devlet Memurluğunda olan Matematik Öğretmenliği mesleğinden emekli olarak çok sevdiği avukatlık mesleğine kendi ofisinde resmi olarak başladı. 

Evli ve iki çocuk annesi olan Kılıç yaptığı açıklamada; Yıllarca memleketimizin birçok ilinde çağdaş, modern, ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı nesiller yetiştirme gayreti içerisinde her daim özveri ile çalıştım. Yıllardır Devlet Memuru olmam sebebi ile Atatürk’ün Partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmasam da her daim destekleyen fahri üyelerindenim. Şu andan itibaren artık bu fahri üyeliğimi CHP adı altında Aydın Efeler Belediyesi Başkanı olarak aktif bir şekilde memleketime taze, dinç kan ve değişimin yep yeni bir yüzü olarak hizmet vermek istiyorum” ifadelerine yer verdi.