HABER: TUĞBA AYDIN

Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve Nazilli Gazeteciler Cemiyeti, Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir mekanda saldırıya uğrayan gazeteci Günay Pabuşçu'ya destek olmak için bir araya geldi. Görevi başında saldırıya uğrayarak görüntüleri silinen Pabuçşu yaptığı konuşmada,"Arkadaşlarımla mekanda bulunuyordum. Olay çıktığını görünce gazetecilik refleksi ile yaşananları kayıt altına aldım. Daha sonra çalışanlar tarafından darp edilerek görüntülerim silindi. Olayın ardından şikayetçi olduğumu ve şahısların gözaltına alındığını bilmenizi isterim. Burada toplanmamızın amacı Günay'ın başına gelen başkasının başına gelmesin. Destek olan herkese çok teşekkür ederim. Biz onurlu mücadelemize her zaman devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferdi Uzun, "Bugün biz buraya sadece Günay'a sahip çıkmak için gelmedik, mesleğe sahip çıkmak için geldik. Söz konusu gazetecilik olduğunda bu tablo her zaman olacaktır. Hangi meslektaşımızın saçının teline zarar gelse biz bu güçlü duruşu her zaman sergileyeceğiz. Biz bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

İYİ Partili Sukas'a önemli görev İYİ Partili Sukas'a önemli görev

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE BİR SALDIRIDIR"
Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ise, "Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar ifade ve basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır. Sorumluluk sahibi tüm çevrelerin basın ve ifade özgürlüğü noktasındaki görevlerini yerine getirmelerini ve demokrasinin güvencesi olan gazetecilere saldırı yapılmaması yönünde sorumlu davranmalarına davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ