Aydın Haberleri iyi akşamlar diler... Ben Deniz Zor

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Putin ile Soçi’de görüşecek. Görüşmenin ana temasının İdlib mutabakatında belirtilen şartlarla ilgili olması bekleniyor. Ayrıca Erdoğan’ın G-20 liderler zirvesinde de Joe Biden ile görüşmesi bekleniyor. 

-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki aktif vaka sayısının şu an 400 bin olduğunu ve bu vakaların yüzde 25'inin 0-17 yaş grubundaki çocuk ve gençlerden oluştuğunu bildirdi.

-Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), Covid-19 ile mücadele kapsamında yetkili kurumlar ve işverenlerin, aşı ve PCR test sonucu bilgisini işlemesinin kanuna aykırı olmadığına karar verdi.

-İçişleri Bakanlığı ticari taksi genelgesi yayımladı. Genelgeye göre; ticari taksilerin yolcuyu almadığının tespit edilmesi halinde, yolcu ticari taksiye bindirilecek, almamakta ısrar eden ticari taksilere de trafikten men dahil yasal işlem yapılacak.

-Pedagojik formasyon geri dönüyor! Üniversitelerde pedagojik formasyon ertifika programları yeniden açılabilecek, bu programları tamamlayanlar Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda öğretmenlik yapabilecek.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

AYDIN'A YANSIYANLAR...

-Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kampüs alanı içerisinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurdunu gezerek incelemede bulundu.

-Aydın Valiliği'nin açıklamasına göre 3 Ekim Pazar günü periyodik bakım nedeniyle Efeler, Köşk, İncirliova ve Koçarlı ilçelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesinti 01:00 ve 06:00 saatleri arasında olacak

-Söke'de ormanlık alanda yangın çıktı. Kısmen kontrol altına alınan yangın bölgesine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy da giderek incelemelerde bulundu.

-Efeler Belediyesi’nin eski zabıta müdürü Gönen Sarı, aracında ölü bulundu. Kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği düşünülen Gönen Sarı’nın ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldı.

-Aydın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü iş birliği ile 9 eski hükümlüye kendi işlerinin patronu olmaları için 369 bin 315 lira destek verildi.