HABER: TUĞBA AYDIN

Efeler'de şaşırtan denge! CHP ve MHP'nin adayları mahalleleri eşit paylaştı Efeler'de şaşırtan denge! CHP ve MHP'nin adayları mahalleleri eşit paylaştı

Gazeteci Fatih Portakal kendi yayın platformundan yaptığı canlı yayında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) bugün gerçekleştirilecek Parti Meclisi toplantısı sonrası açıklanacak 3 büyükşehir belediye başkan adayı arasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da yer aldığını ancak, Çerçioğlu’nun adaylığına Genel Başkan Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından sıcak bakılmadığını söyledi.

“BU KEZ ÖZLEM HANIMA BU KADAR ÇOK YETKİ VERİLMEYECEK”

Portakal konuşmasında, “CHP MYK’dan sonra bugün bildiğim kadarıyla birkaç yeri açıklayacak. Bu birkaç yer arasında Adana, Mersin ve Aydın olduğunu biliyorum. Aydın’da Çerçioğlu’na Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ikilisinin sıcak bakmasa da çünkü Kılıçdaroğlu nu desteklemişlerdi. Kılıçdaroğlu’nun sözüne istinaden kurultaydan önce Özlem Çerçioğlu adayımızdır dedi. O sözün yerde kalmaması için Özlem Çerçioğlu oradan yırttı. Başarısız mı? Başarısız da değil gibi görünüyor çünkü Aydın’da sevilen bir insandır, en azından benim gözlemim o. Siyaseti kuvvetli bir insandır. Tabi burada Özlem Çerçioğlu bu kez her yeri belirleyemeyecek diye de bir şey kulağıma geldi. Tabi belediye başkanı kendi isimleriyle de çalışmak ister. Amaç uyumlu çalışmaktır ama benim duyduğum bu kez Özlem hanıma bu kadar çok yetki verilmeyeceği yönünde yani başka isimlerin ön plana çıkabileceği örneğin Efeler, Nazilli, Kuşadası’nda olabilir. Kuşadası’nda da benim çok sevdiğim bir arkadaşım var Murat Saraç. Murat’ı çok severim 40 yıllık arkadaşımdır. Annelerimiz Nazilli’de aynı sınıfta okumuş iki arkadaşmış. Girme dedim siyasete. O da tabi geçmişte de siyasetle uğraştığı için sorumluluk almak istiyor. Murat Saraç umarım hakkını alırsın” ifadelerini kullandı.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ