Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirirken, "Onların gündeminde iftira, bühtan var, yalan terörü var. Onların gündeminde yıkım var, engellemek var, takoz olmak var. Onların gündeminde Türkiye’yi eski karanlık günlerine geri döndürmek var. Yasak var, ötekileştirme var, sessiz çoğunluğun sesini yeniden kısmak var. Onların gündeminde milletimizin değerlerini aşağılamak, milletimizin demokratik kazanımlarını gasp etmek var. Onların gündeminde ülkeyi germek, kaosa sürüklemek, nefret siyasetiyle insanımızı kutuplaştırmak var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Mersin’deki ‘AK Parti Mersin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, kendisine yönelik slogan atan gençleri, "Gençler, balkondan aşağı düşmeyin ha. Aman dikkat edin" diyerek uyardı. 

AK Parti'nin hizmet anlayışında 'partizanlığın, ötekileştirmenin' olmadığını söyleyen Erdoğan, "Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim nazarımızda insanı meşrebine, mezhebine, inancına, diline göre ayırmak da yoktur" dedi. 

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

İNSANLARIMLA HASRET GİDERİYORUZ

 “Dün Ahi Evran’ın, Neşet Ertaş’ın şehri Kırşehir’deydik. Geçen cuma günü Kahramanmaraş’ta edelerle kucaklaştık. Önceki hafta Rize’de Karadenizli uşaklarla bir araya geldik. Bugün ise Mersinli kardeşlerimize misafir oluyoruz. Salgın şartlarının hafiflemesiyle birlikte illerimizi ziyaret ediyor, insanımızla hasret gideriyoruz. Yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılış heyecanını vatandaşlarımla beraber yaşıyoruz.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SICAK, YAĞMUR, UZAK DEMEDİK

Eğitimden çalışma hayatına, ulaşımdan spora, adaletten güvenliğe kadar birçok alanda açılışlar, kabuller, hizmete alma törenleri gerçekleştirdik. Görüyorsunuz yan gelip yatma yok. Bu arada gençlerimizle bir araya gelerek onların coşkusuna, dinamizmine ortak olduk. Sıcak, yağmur, uzak demedik; milletimizle kucaklaşmak, buluşmak için tüm şartları zorladık.

ONLARIN GÜNDEMİNDE TÜRKİYE’Yİ ESKİ KARANLIK GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜRMEK VAR

Muhalefet, sen-ben kavgasında vakit öldürürken biz, ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için gece gündüz demeden koşturuyoruz. Onların gündeminde iftira, bühtan var, yalan terörü var. Onların gündeminde yıkım var, engellemek var, takoz olmak var. Onların gündeminde Türkiye’yi eski karanlık günlerine geri döndürmek var. Yasak var, ötekileştirme var, sessiz çoğunluğun sesini yeniden kısmak var. Onların gündeminde milletimizin değerlerini aşağılamak, milletimizin demokratik kazanımlarını gasp etmek var. Onların gündeminde ülkeyi germek, kaosa sürüklemek, nefret siyasetiyle insanımızı kutuplaştırmak var. Elinde çekiçten başka bir şey bulunmayan, bütün sorunları çivi olarak görürmüş. Bunların da yalandan, slogandan, tahrikten, tahkirden başka siyaset vizyonları yok.

TÜRK EVİ’NİN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ

 Nasip olursa pazar günü Amerika’dayız. Ve pazartesi günü New York’ta Birleşmiş Milletler’in tam karşısında 36 katlı Türk Evi’nin açılışını da yapacağız. Evet, tam Birleşmiş Milletler’in karşısında. Hamdolsun bu da tabii bize nasip oldu.

MUHALEFETİN NASIL BİR TÜRKİYE HAYALİ KURDUĞUNU GÖRDÜK

 Nitekim son günlerde yaşananlar, muhalefetin Türkiye gibi, Türkiye’nin bekası, huzuru, esenliği, refahı gibi bir derdinin olmadığını göstermiştir. Edepsiz söz ve eylemlerden sahnelenen çirkinliklere kadar, muhalefetin nasıl bir Türkiye hayali kurduğunu gördük. Bunların bırakın ülkeyi, ellerinin altındaki belediyeleri yönetme becerilerinin olmadığına yine bu süreçte hep birlikte şahit olduk. Seçim öncesi bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa hepsinin altında ezildiler. Seçim meydanlarında millete verdikleri sözlerin, taahhütlerin hiçbirini hayata geçiremediler. Çöp toplamadan şehir içi uluşama, kültür sanattan çevreye kadar hiçbir işi doğru düzgün yapamıyorlar. Artık illerde sular akmıyor, sular. En temel belediye hizmetlerini bile yerine getiremeyen bir beceriksizlikle muhatabız. Çok daha vahimi, muhalefetin bu acı gerçeklerle yüzleşmek, kendilerini sineye çekme yerine sağa sola saldırarak suçlarını örtme çabasındalar.

HATASI VARSA DÜZELTMEK HER BİREYİN YAPMASI GEREKEN ASGARİ GÖREVİDİR

Elbette her insan hata da yapar, yanlışa da düşer ama insanı diğer canlılardan ayıran akıl ve vicdandır. İnsan, aklını kullanarak yanlışı doğrudan, iyiyi kötüden, zulmü adaletten ayırma kabiliyetiyle donatılmıştır. Hatası varsa düzeltmek her bireyin yapması gereken asgari görevidir. Onları bitmek tükenmez kavgalarıyla baş başa bırakıp biz işimize bakıyoruz. Onlar anlasa da anlamasa da biz Türkiye'yi büyütmeye, insanımızın huzurunu artırmaya çalışıyoruz. Onlar destek verse de vermese de biz ülkemizin itibarını yükseltmeye devam ediyoruz.

‘AŞKINAN ÇALIŞAN YORULMAZ’ DİYORUZ

Biz, merhum Neşet Ertaş gibi 'Aşkınan çalışan yorulmaz' diyoruz. İnsanımızın şöyle içten söylediği 'Allah razı olsun' ifadesi dünyadaki tüm makamlara değişilmez. Allah'ıma hamd ediyorum, sizler gibi yol arkadaşları bana lütfettiği için hamd ediyorum. Birileri diyor ki 'Z kuşağı, Y kuşağı muhalefetin yanında' Burada, burada... Gençlerimizin ışıldayan gözlerinde şahit olduğumuz umudu ve özgüveni hiçbir makama değişmeyiz.

PARTİZANLIK YOK

Bizim hizmet anlayışımızda partizanlık yoktur. Ötekileştirmek yoktur. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim nazarımızda insanı meşrebine, mezhebine, inancına, diline göre ayırmak da yoktur. Bizim tasavvurumuzda şehirleri oy rengine göre tasnif etmek yoktur. Bize oy versin vermesin 81 vilayetin tamamı, 84 milyonun her bir ferdi bizim gözümüzde aynıdır, aynı derecede hizmete ve hürmete layıktır.

BALKONDAN DÜŞMEYİN HA

Gençler, balkondan aşağı düşmeyin ha. Aman dikkat edin. Muhalefetin içinde bulunduğu siyasi tükenmişlik bize referans olmaz. Muhalefetin çapsızlığı, başarısızlığı, ayrımcı politikaları bizi asla istikamet çizemez. Bizim ölçümüz başkaları değil, ilkelerimiz, kadim değerlerimizdir. Biz hizmet götürürken aldığımız oy oranına değil, ihtiyaca bakarız. Biz yatırım yaparken kökene değil şehirlerin durumuna bakarız. Biz proje geliştirirken başka hiçbir şeye değil ülkemize ve şehirlerimize yapacağı katkıya bakarız.

ETNİK KÖKENİNE ALDIRMADAN HİZMET EDİYORUZ

20 yıldır hiçbir ayrım yapmadan siyasi tercihine, etnik kökenine aldırmadan tüm Türkiye'ye hizmet ediyoruz. Ülkemizin ayağına taş değmesin, milletimiz dara düşmesin, sıkıntıya girmesin diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Başkaları ne hesaplar yaparsa yapsın bizim Türkiye'den başka vatanımız, milletimizden başka sevdamız yok. Biz sizleri seviyoruz ya, bizim aşkımız milletimize.

AKKUYU'YU DENETLEMEYE GELDİK

Mersin'e 38 milyar TL tutarında yatırım gerçekleştirdik. İşte bugün de Mersin'de toplam bedeli 3 milyar 260 bin TL'yi bulan yatırımların açılışını yapıyoruz. Sağlıktan ulaşıma, eğitimden adalete, güvenlikten turizme hepsi birbirinden önemli eseri Mersinli kardeşlerimizin istifadesine sunuyoruz. Akkuyu ziyaretimizden sonra açılışını gerçekleştireceğimiz tüm bu eser, proje ve yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün Akkuyu Nükleer Santrali'ni denetlemeye geldik. Akkuyu Nükleer Santrali'nin Mersin'imize neler kazandıracağını düşünün. Hamdolsun, bunu gerçekleştirmek de bize nasip oldu.”