CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki toplu açılış töreninde yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni alamadıklarını hatırlatarak, “Kabahat bizim. Biz Bursa’ya güven verip, Bursa’yı alıp yeşil bir Bursa’yı inşa etmeliyiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin Çamlıca İzzet Sarayel Huzurevi ve Kreş açılışına katıldı. Burada Kılıçdaroğlu’nu Belediye Başkanı Turgay Erdem karşıladı. Başkan Erdem, açılış konuşmasında Türkiye’nin yaşlı nüfus oranın arttığına dikkat çekerek, bu ihtiyaca cevap vermek için huzurevi açtıklarını ifade etti. Erdem, huzurevi ve kreşin iki nesli buluşturacağını söyleyerek, “İki neslin de birbirinden öğreneceği çok şey var. Türkiye’de örneği olmayan bir uygulamanın başlangıcıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni alamadıklarını hatırlatarak, “Kabahat bizim. Biz Bursa’ya güven verip, Bursa’yı alıp yeşil bir Bursa’yı inşa etmeliyiz” dedi. Kılıçdaroğlu, Bursa’yı yaşanabilir bir kent haline getirmek istediklerinin vurgulayarak, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin’de yaptıklarını Bursa’da da yapacaklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına yurttaşlara ayrım yapmamalarını söylediğini aktararak, “Her kuruşun hesabı verilecek. Ne için bunları yapıyoruz, yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmek için. Halka hesap veren siyaset anlayışı” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kentleri yaşanabilir hale getirmek istediklerini kaydederek, belediye başkanlarına “Özellikle yoksul mahallerine hizmet götüreceksiniz” diye seslendi. Kılıçdaroğlu, kavgadan değil birlikten yana olduklarını söyleyerek, ayrım yapmadıklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, herkesin yaşamına, kimliğine, inancına saygı duyduklarını ve insanların sadece sorunlarıyla ilgilendiklerini belirterek, “Onun çocuğu iş buluyor mu, evinde huzur var mı, kadına şiddet uygulanıyor mu?” sorularıyla ilgilendiklerini ekledi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN GENÇLERE: “BENİM DE UMUDUM SİZLERSİNİZ”

Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerin kaderini 6 milyon 300 bin gencin belirleyeceğine dikkat çekerek, “Onlar özgürlük, iş, aş, üretmek, yurt dışına gitmek değil kendi ülkelerinde çalışıp ekonominin gelişmesine katkıda bulunmak istiyorlar. Biz onların yolunu açacağız. Onlar bizden daha iyi yetişti, Türkiye’nin geleceğini bizden daha sağlıklı şekilde belirleyecekler” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu” sloganına “Benim de umudum sizlersiniz” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, kendisine oy vermeyenlere “Beni özgürce eleştirme hakkına sahip olmak istiyorsan, bana oy vereceksin” diye seslendi.