31 Mart – 4 Nisan tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmelerine Aydın’ı temsilen katılan Vücut geliştirme sporcusu Seyfi Kurt yarışmadan Türkiye 2.’si olarak dönerek Aydın’ın gururu oldu.

HEDEFİNDE AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU VAR

Vücut geliştirmede Türkiye 2.si olan ve Milli Takıma Seçilen Seyfi Kurt, rakiplerinin de iyi olduğunu ancak geride bırakarak 2.’liği elde ettiğini ifade ederek, “31 Mart – 4 Nisan arasında Antalya’da Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmelerinde Aydın’ı  (eksi) – 1.68 klasik vücut geliştirme ile temsil ettim. Sert bir siklet oldu rakiplerimin de gayet iyiydi. Kendi sikletimde Türkiye ikincisi oldum. Hedef’te Avrupa var orada da Aydın’ı en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.  Corona’dan dolayı sıkıntılı bir hazırlık dönemi oldu.  130 gün çok sıkı bir şekilde hazırlandım. Sabah kardioları, diyet, ağırlık idmanları derken benim için zor bir süreç oldu ama ödülü alınca bu süreç keyifli bir hale geldi. Aydın’a bu başarıyı sağlayabildiğimiz için gururluyuz. Yanımda olan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MİLLİ TAKIMA KATILMAYA HAK KAZANDI

Kurt ayrıca “Yarışma sonrası aldığım derece ile Milli Takıma katılmaya hak kazandım. Pandemi nedeniyle ne zaman Avrupa’ya gideceğimiz belli olmadığımız için çalışmalarıma ve diyetime devam ediyorum. 40 gün sonra Avrupa’da yapılacak olan bir müsabaka var. Eğer nasip olursa bende o milli takım kafilesinde bulunacağım ve Aydın’ı en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.

“GÖNÜLDEN KUTLUYORUZ”

Köseoğlu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve antrenör Yaşar Akçaköse ise sporcusu Seyfi Kurt’u tebrik ederek, “Vücut geliştirmede ilimizi en iyi şekilde temsil eden Seyfi Kurt’u tebrik ediyorum. Kendisi hem kulübümüzün antrenörü hem de aynı zamanda sporcumuz. Aydın’ı en iyi şekilde temsil etti. gönül isterdi ki birinci olsun ama ikincilik de çok iyi ve güzel bir sonuç bizim için hem ilimiz, hem de kulübümüz adına büyük bir başarı elde etmiştir. Aynı zamanda gelecek nesillere çok iyi bir örnek olmuştur. Bizler ona maddi ve manevi destek verdik ama en büyük gayret ve en büyük emek kendisinin. O konuda da kendisini gönülden kutluyorum. İnşallah ilimizi de Milli Takım’da en iyi şekilde temsil edecektir” şeklinde konuştu. 

KAYNAK: CEMAL YILDIRIM