TFF 1. Lig’de Menemenspor ile Ümraniyespor 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından konuşan Menemenspor Teknik Sorumlusu Recep Yazıcı, 2 puan kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi. Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar ise kalan 6 maçta en yüksek puanı alıp ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini ifade etti.

TFF 1. Lig’in 28. hafta mücadelesinde Menemenspor, konuk ettiği Ümraniyespor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik adamları mücadeleyi değerlendirdi.

Menemenspor Teknik Sorumlusu Recep Yazıcı, sahalarında 2 puan kaybettikleri bir maç oynadıklarını ifade ederek, “3 puana yakın olan taraf bizdik. Topu tutan, pozisyonlara giren ve özellikle ilk yarıda galibiyet için oynayan taraftık. İki tane direkten dönen topumuz var. Bir tane de kaçırdığımız iyi bir pozisyon var. Eğer onları atabilseydik devreye 1-0 önde girip ikinci yarıya farklı bir formatla çıkabilirdik. Ancak ikinci yarıda yediğimiz gol bizi demoralize etse de beraberliği sağladık. Rakibin 10 kişi kalması da bize bir avantaj oldu. Yüklendik ama maalesef gol atamadık. Atamadığınız zaman söyleyecek bir şey kalmıyor. 2 puan kaybettiğimiz için üzgünüz. Avantajlı bir duruma geçecektik. İyi futbol oynaya bir takımız ancak üçüncü bölgedeki gol sorunumuzu çözmemiz lazım. Bunu başardığımız takdirde iyi bir Menemenspor izlettireceğiz. Önümüzde 6 maç kaldı, hepsi bizim için bir final. İnşallah bu ligde kalıcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ümraniyespor cephesi

Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar ise İzmir’e kazanmak için geldiklerini belirterek, “3 puan alıp az olan play-off şansımızı son haftaya kadar taşımak istiyorduk. Genel anlamda kötü başlamadığımız bir maç oldu. Oyuncularım zihinsel olarak hazırdı. İlk yarıda ciddi geçişler yakalamamıza rağmen final yapamama sıkıntımız devam etti. Neticesinde ilk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıda oyun dengeliydi. Üçüncü bölgede üretmeye yakın olan taraf bizdik ve 66’ıncı dakikada öne geçtik. Sonrasında sezon başından beri bireysel hatadan kaynaklanan yediğimiz belki üçüncü belki dördüncü olan çok da izah edemediğimiz bir gol neticesinde maç 1-1’e geldi. Hemen ardından yediğimiz kırmızı kartla da son 15 dakikayı bir kişi eksik oynadık ve skoru korumaya çalıştık. Futbolda basit hatalar maalesef var, olmaya da devam edecek ama bu bizim canımızı yakıyor. Genel olarak ortaya koyduğumuz mücadeleden memnunum. Kalan 6 maçta azami puanı toplayıp sezonu bitirebildiğimiz en iyi noktada bitirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.