Yapay zekayla savaşmak yerine onu kontrol altına almanın önemine de değinen Kızılel şunları ifade etti:

TÜMDEN REDDETMEK ANLAMSIZ

Bir kesim var ki, yapay zekanın insanların yerini alacağı endişesi taşıyor ve bu teknolojik ilerlemeye tümden karşı çıkıyor. Ne kadar reddedilirse reddedilsin, yapay zeka önümüzeki 5 yıl içinde tüm insanlığın seyrini değiştirecek. Çünkü bu bir dönüm noktası. Yapay zekanın ve bu tür teknolojik ilerlemelerin karşısında duranlar yeni dünyaya ayak uyduramayacak. Özellikle iş yapay zekaya entegre olmayan işletmeler bu süreçte ayakta kalamayacak.

İNSANLIĞIN YERİNİ DE ALAMAZ

Yapay zeka insan kontrolünde ve gelişmi de tümden bilime, bilimsel gelişme ve ilerlemeye bağlı. Yapay zeka, pek çok sektörde iş ve işleyişi tümden değiştirecek ancak insanın da yerini alması mümkün değil. İnsan denetiminde bir sistemin ya da gelişmenin insanın kontrolünden çıkması nasıl mümkün olabilir ki? Dünyaca ünlü bilim adamları da bu korkuların yersiz olduğunu ve bilim kurguya dayandığını söylüyor.

@aydinhaberlericom

🔵 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşına 43 bin liralık bir zam daha geldi 🔵Aydın'da yaşayan vatandaşlara, Erdoğan'ın 183 bin liralık maaşını nasıl değerlendiriyorsunuz diye sorduk? 🔵Siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarda buluşalım👇🏼✍🏼

♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ