Öğrenci affı kapsamında 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile üniversitelere yerleşen öğrenciler için yeni bir karar alındı. Buna göre, yerleştiği halde üniversiteye kayıt yaptırmayan öğrenciler ile kayıt işlemini tamamladıktan sonra 9 Aralık 2026 tarihinden önce kendi isteğiyle ilişiğini kesen öğrenciler de af hükümlerinden yararlanabilecek.

7592 sayılı Kanun ile yürürlüğe giren öğrenci affı düzenlemesinden yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi 9 Aralık 2026 olarak belirlenmişti. 2026-YKS kapsamında üniversiteye yerleşen ancak kayıt yaptırmayan veya kayıt sonrasında kendi isteğiyle ilişiğini kesen öğrencilerin düzenleme kapsamındaki durumu ise Yükseköğretim Kurulu Hukuk Müşavirliği tarafından değerlendirildi.

2026 KYK yurt sonuçları açıklandı
2026 KYK yurt sonuçları açıklandı
İçeriği Görüntüle

Hukuk Müşavirliği görüşünde, söz konusu öğrencilerin kanun hükümlerinden yararlanması gerektiği belirtildi. Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 2026 YKS ile kayıt hakkı elde ettiği halde üniversiteye kayıt yaptırmayan öğrenciler ile kayıt yaptırdıktan sonra 9 Aralık 2026'dan önce kendi isteğiyle ilişiğini kesen öğrencilerin de öğrenci affından yararlanması uygun bulundu.

Alınan karar, uygulanmak üzere tüm üniversitelere bildirildi.

EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Muhabir: Rojda Dolgun