TÜBİTAK Olimpiyat Milli Takımında yer alan temsil eden Aydın'ın Efeler ilçesi Fen Lisesi öğrencisi Adnan Akdoğan, Gürcistan'ın Kutaisi kentinde 8-14 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen ve 24 ülkeden 92 öğrencinin katıldığı 7. Avrupa Gençler Bilgisayar Olimpiyatından (EJOİ 2023) bronz madalya kazanarak döndü. 

"ROL ALAN DEĞİL ROL DAĞITAN ÜLKE KONUMUNA GELMEMİZ HAYAL DEĞİL GERÇEKTİR"

Yeni müfredatta Türkçe dersi değişikliği Yeni müfredatta Türkçe dersi değişikliği

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, madalya ile dönen Adnan Akdoğan’ın başarını kutladı ve daha nice başarılar kazanılması temennisinde bulundu.

Ekici duygularını şu sözlerle anlattı: "Geçtiğimiz günlerde bizzat katılım sağlayarak yerinde gözlem yapma imkanı bulduğumuz TEKNOFEST şenliğinde ifade etmiş olduğumuz duygular nihayet yerine ulaşmaya başlamış görünüyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun Milli Teknoloji Hamlesi ile bütünleşmesi sayesinde dünya sahnesinde öncü olan, rol alan değil rol dağıtan, yön bulan değil yön veren bir ülke konumuna gelmemiz artık hayal değil gerçektir. Bunun gibi başarılar henüz elde edeceklerimizin sadece ön sözü niteliğindedir. Geleceğin mimarı olacak evlatlarımız, değerli meslektaşlarımızın ellerinde şekillenmeye devam ettikçe kaygıların ötesine geçip muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde yerimizi daim edeceğiz. Bu noktada bizi gururlandıran başta Adnan Akdoğan öğrencimiz ve daha nicelerini can-ı gönülden tebrik ediyor, katkıları yadsınamayacak değerli öğretmenlerimize teşekkür ederek evlatlarımızın başarılarının devamını diliyorum."