HABER: TUĞBA AYDIN

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili aldığı kararların ardından gözler Meclis'e çevrilmişti. Gezi Parkı davası tutuklusu Can Atalay hakkındaki Yargıtay kararının, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda okunmasıyla Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü.

Ünlü yarışmada Kuşadası sorusu! Ünlü yarışmada Kuşadası sorusu!

Verilen kararın ardından Türkiye'nin birçok noktasında adalet talepleri gelmeye başladı. TİP Aydın İl Örgütü de Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlediği basın açıklaması ile kararı protesto etti. Protestoya siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

photo_2024-02-01_09-28-43

"HATAY HALKI VEKİLİNE KAVUŞACAKTIR"

Yapılan açıklamada, "Türkiye’de artık bir anayasanın bulunmadığı, anayasal güvencelerin ortadan kaldırıldığı TBMM tarafından tescillenmiştir. Sanılmasın ki yılacağız, sanılmasın ki pes edeceğiz, sanılmasın ki öyle olsun diyeceğiz. Bugün bir kez daha yeniden başlıyoruz. Buradan bu hukuksuz kararın alınmasına en ufak bir payı olanlara ve kararın altına imza atanlara sesleniyoruz: bu ülke tarihinin en aydınlık sayfalarından biri olan Gezi Direnişi’ni kirletebileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Ölümü reva gördüğünüz ölüme mahkum ettiğiniz Hatay halkının iradesini hiçe saymanın hesabını mutlaka vereceksiniz. Halkımıza da buradan bir çağrı yapıyoruz: Biz saraydan, iktidarlardan, patronlardan büyüğüz, bu yüzden şimdi bir kez daha yan yana gelmek yeniden mücadele etmek zorundayız. Can Atalay er ya da geç esir tutulduğu dört duvar arasından çıkacak ve Hatay halkı vekiline kavuşacaktır" ifadeleri kullanıldı. 

photo_2024-02-01_09-28-41

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ