HABER: TUĞBA AYDIN

Efeler Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Efeler Belediye Meclis Üyesi Avukat Savaş Akçöltekin anısına yapımına başlanan Savaş Akçöltekin Parkı, hizmete açıldı. Parkın açılış törenine Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Burak Pehlivan, Aydın Baro Başkanı Sezgin Çetin, AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, siyasi parti temsilcileri, STK ve oda başkanlarının yanı sıra Akçöltekin’in ailesi ve çok sayıda seveni katıldı.

Adsız tasarım - 2024-01-31T162334.428

“SEVGİ DOLUYDU”

Açılış konuşmasını yapan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Akçöltekin ile birlikte yapmış olduğu bir seyahat anısını anlatarak, “Bu kalabalık bir kısım arkadaşımız siyasi düşünce için, bir kısım arkadaşımız avukat buraya meslektaşları için, bir kısım arkadaşımız onun görev yaptığı belediyede çalışan personel olduğu için buraya gelmiş gibi gelebilir size ama aslında hepimizin burada olmasının bir tek sebebi var. O çok ama çok iyi bir insandı. Sevgi doluydu, herkese elini uzatır yüreğini açardı. Kimseyi kırmazdı o sevgisiyle bugün bu kalabalıkları topladı. Bu hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

img-0287

“752 ÖĞRENCİMİZ EĞİTİM GÖRÜYOR”

Görev süresi boyunca yapılan hizmetlere de değinen Atay, “Çok zor şartlarda görev yaptığımızı belediye personeli de biliyor. Göreve geldiğimizde Efeler’in kreşi sıfırdı. Şimdi 5 kreşimizde 752 öğrencimiz eğitim görüyor. Aileler çocuklarını bize emanet ediyor. Onlara İngilizce eğitim de veriyoruz. Dershane açtık. Ekonomik durumu uygun olmayan ailelerimizin çocuklarının da anayasa gereğince fırsat eşitliğinden yararlanma hakkı var, onlara da eğitim veriyoruz. Lise ve üniversite girişlerinde başarı oranları çok arttı. Kadınlar, hanımevlerinde sosyalleşiyor, dostluklara kavuşarak yaşamlarını sürdürüyorlar. En çok gurur duyduğum şeylerin birisi, Avrupa’nın en büyük ikinci açık hava parkı olan Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Matematik Parkı ve sadece kadınlarımızın çalıştığı Tarımsal Ürün Fabrikamız” dedi.

4H3A8043

“KİMSE BU KİTAP KAFELERİ KAPATMAYA CESARET EDEMEYECEK”

En büyük hizmetlerinin Kitap Kafeler olduğunun altını çizen Atay, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın bilimle buluşmaları için en önemli yer Kitap Kafeler. Haftaya 16’ncısını açacağız. Seçime kadar 20’ye tamamlayarak Kitap Kafelerden çocuklarımızın bilgiye ulaşmasını sağlayacağız. Kimse bu Kitap Kafeleri kapatmaya cesaret edemeyecek, gücü de yetmeyecek” diye konuştu. 

YETİŞKİN AÇILIŞA KATILMADI

Anıl Yetişkin'in Baro Başkanlığı döneminde hayatını kaybeden Avukat Savaş Akçöltekin'in anısına yapılan parkın açılışına Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin'in katılmaması da dikkat çeken detaylardan biri oldu. 

Adsız tasarım - 2024-01-31T162402.046

Kaya yardımcılarını seçti Kaya yardımcılarını seçti

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ