Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 12 Ekim 2026 tarihli duyurusunda, Akmin Endüstri Mineralleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından hayata geçirilmesi planlanan proje için ÇED sürecinin başladığını bildirdi.

Çine ve Yenipazar ilçelerinin sınırları içerisinde, RN:68789 ve ER:2236265 ruhsat numaralı sahada planlanan proje, feldspat ve kuvars ocağında kapasite artışı ile kırma eleme tesisi kurulmasını kapsıyor. Proje kapsamında hazırlanan ÇED başvuru dosyası halkın görüşüne açılırken vatandaşların belirlenen takvim içerisinde proje hakkındaki görüş ve önerilerini Bakanlığa veya Aydın Valiliğine iletebileceği belirtildi.

HALKIN KATILIM TOPLANTISI 11 KASIM'DA

ÇED Yönetmeliği’nin 9’uncu maddesi kapsamında, projeye ilişkin halkı bilgilendirmek ve görüşlerini almak amacıyla 11 Kasım 2026 tarihinde halkın katılım toplantısı düzenlenecek. Toplantının yapılacağı yer ve saat bilgisine ilişkin ayrıntıların ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ile Aydın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden öğrenilebileceği kaydedildi.

ÇED başvuru dosyasını incelemek isteyenler, dosyaya Bakanlığın merkezinden veya Aydın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden ulaşabilecek. Projeye ilişkin görüşler, duyuruda belirtilen süre içerisinde ilgili kurumlara iletilebilecek.

Çine’de iptal edilen maden projesi yeniden ÇED sürecinde: “Değiştirilen her şey palavra”
Çine’de iptal edilen maden projesi yeniden ÇED sürecinde: “Değiştirilen her şey palavra”
İçeriği Görüntüle

EKOLOJİ VE ÇEVRE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Muhabir: Rojda Dolgun