HABER: EKİN KORKMAZ

Aydın'ın tarihi ve kültürel yapısını iliklerinize kadar hissedip keyifle gezebileceğiniz müzeleri kısaca derledik.

 1) Afrodisias Müzesi ➡️ Afrodisias Antik Kenti , Aydın ili, Karacasu ilçesi, Geyre Mahallesi sınırları içinde yer alıyor. Türkiye'de yer alan en özel açık hava müzelerinden biri.


 2) Yörük Ali Efe Müzesi ➡️ Yenipazar'da bulunan Kurtuluş Savaşı kahramanı olan Yörük Ali Efe anısına yapılmış bir müze.

3) Aydın Müzesi ➡️ Forum Aydın'ın karşısında yer alan müzede arkeolojik eserlerin yanı sıra etnografik eserler de sergilenmektedir.

4) Milet Müzesi ➡️ Didim'de yer alan Milet Antik Kenti'nde bugün yüzeyde görülen kalıntılar, Helenistik, Roma, Doğu Roma ve Türk Dönemine aittir.

5) Mikro Minyatür Müzesi ➡️ Türkiye'nin tek Mikro Minyatür Müzesi. 500 yıllık binada dünyanın en küçük heykelleri yer alıyor.

6) Aydın Arkeoloji Müzesi ➡️ Aydın'ın merkezinde yer alan müze 2012 yılında açılmıştır. Arkeolojik eserler; taş, cam, pişmiş toprak, sikkeler ve mozaik döşemeden oluşmaktadır.

7) Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi ➡️ Kuşadası'nda yer alan Zeytin ve yağı ile ilgili bütün bilgileri ve malzemeleri bir araya toplamış bir müze.

8) Karacasu Etnografya Müzesi ➡️ Karacasu İlçe Merkezinde Tavas Yolu üzerindedir. 2007’de ziyarete açılan müzede ilçenin geçmişten günümüze seramik, sıcak demir, deri ve diğer el sanatları ile ilgili etnografik eserleri sergilemektedir.

9) Tarihi Doğanbey Köyü Müzesi ➡️ Konum olarak Aydın'ın Söke ilçesinde yer almaktadır. Doğanbey bir Rum köyüdür, geçmiş tarihte adı Domatia olarak geçmektedir.

(Kaynak:Tripadvisor)