HABER: TUĞBA AYDIN

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara protez üretimi gibi daha birçok konuda destek veren Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi’ne bir katkı da Aydınlı iş insanlarından geldi. Depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara destek olmak isteyen iş insanları kolları sıvadı. 

Sanatçı Sema Özdemir Akbel’i Aydın’da ağırlayan ve eserlerini yaratırken destek olan iş insanları, ortaya çıkacak eserlerin satışı sonrası çocuklara protez desteğinde bulunacak. Konuya ilişkin bilgi veren iş insanı Nimet Özlem Erkul, projenin önemine dikkat çekti. 

coim-emel-qdr33i1tleger7vc09okxasshyljxn5cbo69minaj0

ESERLERİN PARÇALARI HATAY’DAN GETİRİLDİ
Projenin Aydın’a taşınma süreci hakkında konuşan Erkul, “6 eser dedik, eserlerimizle çocuklarımız unutulmasın, eserlerimizin hikayeleri de çocuklarımızla bütünleşsin istedik. Hurdadan sanata uzanan yolun başarı sanatçısı Sema Özdemir Akbel hemen çalışmaya başladı. “Atıl kalmış ya da önemsiz diye atılmış parçalara baktığımda, kendi ruhumdan bir parçayı da orada bırakıyor, hayal ederek eserler yapıyorum” diyerek muhteşem eserler çıkardı. Elbette bu süreçte de yalnız değildik. Mersin Tarsus OSB Yönetim Kurulu kapılarını açtı bize.  RMA Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Avunduk tüm ekibi ile seferber oldu, bize atıklarını sundu. Aydın Ticaret Odası ve Aydın Sanayi Odası da sosyal sorumluluk kapsamında Çocuk İyilik Merkezi’ne destek oldu. Barış Kırtasiye ve Jantsa malzeme desteği verdi, Denizli merkezli HD Kauçuk San. A.Ş fabrikasını hizmete açtı. HAUS Santrifüj Teknolojileri’ne çok özel bir teşekkürümüz var. HAUS firması tüm imkanlarını sunarken çalışanları tüm içtenlikleri ile bu özel eserler için çalıştı. HAUS fabrikasının metal, döküm, demir ve diğer atıkları eşsiz eserlere dönüştü. Yarım Kalmayacak Koleksiyonu oluştu” ifadelerini kullandı.

ADÜ'de Ziraat Fakültesi'ne yeni dekan ADÜ'de Ziraat Fakültesi'ne yeni dekan

Sergi ve basın toplantısı 1 Şubat 2024 tarihinde HAUS Makinesi San. Tic. A.Ş’de saat 15.00’da gerçekleştirilecek.