AK Parti ve MHP Aydın'da seçime erkeklerle gidecek AK Parti ve MHP Aydın'da seçime erkeklerle gidecek

CHP Genel Merkezi, dün aralarında İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa ve Bolu adayları ile 227 kentteki belediye başkan adaylarını duyurmuştu. Büyükşehir için 10 aday adayının bulunduğu İzmir’de ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da ismi İzmir adaylığı ile anılmıştı. Genel Merkez tarafından Aydın adayı olarak duyurulan Çerçioğlu’nun dünkü listede adaylığının duyurulmaması ise dikkat çekmişti.

Konuyla ilgili olarak Gazeteci İsmail Küçükkaya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Küçükkaya açıklamasında şunları söyledi:
‘Sizin adınız neden açıklanmadı?’ sorusunu kendisine sordum. Kendisi ‘ben de bilmiyorum’ dedi. Peki ‘siz Aydın Büyükşehir adayı mısınız?’ dedim. ‘Evet’ dedi. ‘Sayın Kılıçdaroğlu da şimdiki Genel Başkan Özgür Özel de isminizi dillendirdi. Peki neden açıklanmadı adaylığınız?’ sorusunu tekrar sordum. ‘Bilmiyorum, bir sonraki PM ve MYK’da açıklanabilir’ dedi. Bu bir soru işareti… ‘İzmir adaylığınız dillendiriliyor. Böyle bir şey var mı?’ dedim. ‘Ben bilmiyorum’ dedi. Bu bence çok dikkat çekiciydi. ‘Böyle bir teklifte bulunuldu mu?’ sorusuna ise ‘hayır’ yanıtını verdi.