“Ölü Deniz” adlı stand-up gösterisinin ardından yurt dışından dönerken havalimanında gözaltına alınan Deniz Göktaş, 3 Temmuz’da tutuklanmıştı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Karatepe Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Göktaş, 88 günlük tutukluluğun ardından bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Göktaş hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlamaları bulunuyor. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Göktaş’ın 12 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Göktaş, mahkemedeki savunmasında tutuklanmasının ardından yaşadığı sürece ilişkin de konuştu. Adliyeye sevki sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile zorla görüştürülmesini anlattığını belirten Göktaş, tutukluluk süresine ilişkin “Cümle başına 22 gün yattım” ifadesini kullandı.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Muhabir: Rojda Dolgun