Dolar kuru, 13 Ocak 2024 tarihinde serbest piyasada 30,176 liradan satış, 30,039 liradan alış fiyatı ile işlem görüyor. Euro ise 33, 028 liradan satış 32,784 liradan alış fiyatı ile alıcı buluyor.

Ekonomist Selçuk Geçer, doların seçime kadar tutulacağını ancak sonrasında ciddi bir artış yaşayacağını söyledi. Geçer, "Kur Korumalı Mevduat hesabının kaldırılması ve uluslararası piyasada swap piyasasında tekrar TL'yi işlem yapılabilir hale getirdikten sonra dolarda ciddi hareketleri göreceğiz o kaçınılmaz" dedi.

Altın haftaya nasıl başladı? Altın haftaya nasıl başladı?

Ekonomist Murat Muratoğlu da doların yükselişinin devam edeceğini belirterek, "Dolar kurunun 35 lirayı geçeceğini düşünüyorum" dedi. Muratoğlu, "Merkez Bankası'nın rezervleri erimeye devam ediyor. Bu da doların yükselişini tetikliyor" diye konuştu.

Uzmanlar, yatırımcıların dolar kurundaki yükselişe karşı dikkatli olması gerektiğini söylüyor. Geçer, "Dolar kurunda ciddi bir artış yaşanacak. Yatırımcılar bu konuda dikkatli olmalı" dedi. Muratoğlu da "Yatırımcılar, dolar kurundaki yükselişi fırsat olarak görmemeli" diye konuştu.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ