HABER MERKEZİ

Soru : Merhabalar,sizi tanıyabilir miyiz? Akademik altyapınız, sektör geçmişiniz ve ilgi alanlarınız nelerdir?

Cevap : Merhabalar; Ben Burcu Kaçar.32 yaşında 2 çocuk annesiyim. İşletme mezunuyum. Alanımla alakalı bazı sektörlerde çalıştım. Ancak hayalimde sürekli kendi işimi yapma isteğim olduğu için, alanımda uzmanlaşmak yerine kendi hayallerimin peşinden koşmayı seçtim.Seyahat ve doğa yürüyüşü yapmayı seven ama en çok da yemek yapmayı, yeni lezzetler ortaya çıkarmayı seven biriyim.
WhatsApp Image 2023-07-26 at 17.37.52

Soru: Çalışmalarınıza ilk adımı ne zaman attınız? O günden bu güne yaptıklarınızdan bahseder misiniz?

Cevap:Size şöyle bir samimi cevap verecek olursam; Eşimle tanıştığımız ilk günden beri hayalimiz olan ve şu an da yaptığımız işin ilk adımlarını yıllar öncesinden atmıştık zaten.Sadece doğru zamanı bekledik.Yani yıllar öncesi bu işin adımı atılmıştı. 

Soru : Çalışmalarınızda neler üretiliyor/ yapılıyor ?

Cevap: Çekme karavan , motokaravan, mobil işyeri,konteyner gibi üretimine devam ettiğimiz daha birçok projemiz var. Üretimimizi kişilerin hayalleri doğrultusunda şekillendiriyoruz.

Soru: KOSGEB ile nasıl tanıştınız? Hangi desteklerden faydalandınız? Bu desteklerin size ne gibi faydaları oldu?

Cevap: Kadın girişimci olarak araştırma yapmaya başladığım noktada bir üretici olarak en doğru noktanın KOSGEB olduğunu bilerek başvurdum.

WhatsApp Image 2023-07-26 at 17.37.53 (1)

Soru: Bu destekler ile yaptığınız proje/üretilen üründen detaylı şekilde bahseder misiniz?

Cevap: O1 belgeli , 750 kg altı, 4 kişilik, mutfak tuvalet ve banyonun da bulunduğu çekme karavan üretimi yapmaktayız. Aynı zamanda istenilen ölçü ve ebatlarda mobil işyeri üretimini de yapmakdayız.

Soru: Ayakları üzerinde duran bir kadın girişimci olarak özellikle çalışma hayatında zorluklarla karşılaştığınız durumlar oldu mu? Bunları nasıl aştınız?

Cevap : Evet oldu. Özellikle iki çocuk annesi ve kendine değer veren bir kadın olarak, sistematik bir yapıda sanayi sektöründe üretici olmak, aileme yetişmek, en önemlisi kendime yetebilme çabası beni oldukça zorluyor. Ancak üretmek,başarmak,müşterilerimizin hayallerini inşa etmek ama en önemlisi eşim ve benim hayallerimizi gerçekleştiriyor olmak bizi dinlendiren sebeplerden biri. Nasıl aştığıma gelirsek eşim ve ailem en büyük destekçim.
 

Soru: Çevrenizden yaptığınız bu girişiminiz ile ilgili nasıl tepkiler aldınız?

Cevap: Umduğumdan daha fazla güzel tepkiler aldım. Bu konuda desteği ile birlikde başarı mutluluğumu yaşayan tüm çevremi her anlamda yanımda hissettim.

WhatsApp Image 2023-07-26 at 17.37.53 (3)

Soru: Bu süreçte sizi destekleyen ya da olumsuz yönde etkileyen kişi ve ya olaylarla karşılaştınız mı?

Cevap: Tabi ki olumlu yönde tepkiler aldığım kadar olumsuz tepkilerle de karşılaştım. Olumsuz yorumlara gelirsek buradan bile kendime olumlu pozitif kelimeler ve dersler çıkarmaya çalıştım. Bence başarının anahtarı bu.

Soru: İş hayatında kadın olmanın olumlu/olumsuz yönlerinden bahseder misiniz?

Cevap: Her sektörde olduğu gibi kadın olarak sanayi sektöründe de kadın olmanın zorluklarının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Ama şu ana kadar da olumsuz bir zorlukla karşılaşmadım. Kadınlar için genel bir cümle kurmam gerekirse bu her sektörde geçerli bence; kadın bakış açısı ,ince detayları düşünme, pratik zekası olumsuz yönleri bile silebilir.


 

Soru: Üzerinde çalıştığınız yeni projeler varsa yazar mısınız?

Cevap: Evet var. Sosyal medya hesaplarımızda bizi takipte kalın ki proje ve üretim aşamalarımızı paylaşıyoruz.

Soru: Yurtiçi satış ve varsa ihracatınız anlatır mısınız?

Cevap: Yurtiçi satışlarımız devam ediyor. Tabi yeni projeler geldikçe zamanla ihracat yapmayıda düşünüyoruz.
 

Soru: KOSGEB ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Cevap: KOSGEB’in yeni iş kuracaklara ve genç girişimcilere verdiği desteğin önemli ve bir o kadar da değerli olduğunu düşünüyorum.

WhatsApp Image 2023-07-26 at 17.37.53 (2)

Soru: Aldığınız herhangi bir ödül var mı?

Cevap : Hayır yok ama almayı çok isterim.
 

Soru: Hayallerinizden ve gelecek planlarınızdan bahseder misiniz?

Cevap: Türkiye’nin her noktasına yaptığımız üretimlerimizi ulaştırmak. Bu noktada yeni insanlarla tanışırken onların hayallerine dokunmak ve bu hayallerde ‘’ BEYAZ KARAVAN’’ imzasını atmak.

Soru: Son olarak kadın girişimcilere tavsiyeleriniz neler olur?Özellikle kadınlara yönelik söyleyebileceğiniz bir fikir bir anekdot var mıdır?

Cevap: Tek ve en önemli tavsiyem hayal kurmakdan vazgeçmeyin ve hayallerinizin peşinden koşun.Sevgili kadınlarımız içinde ayrıca şu cümleyi kurmak isterim;

SİZ EN DEĞERLİ DÜŞÜNCELER VE İNANCA SAHİP OLAN GÜZEL KADINLAR HER ŞEYİ YAPABİLECEK İNANCA SAHİPSİNİZ,SAHİBİZ.’


GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ