Germencik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında ilçede faaliyet gösterdiği belirlenen organize suç örgütü takibe alındı.
Yapılan araştırmalarda örgüt üyelerinin, mağdurlara yüksek bedelli taşınmaz satışı gerçekleştirecekleri yönünde güven vererek para ve taşınmaz temin ettikleri, ancak karşılığında herhangi bir mal teslim etmedikleri belirlendi.
Soruşturma kapsamında örgüt üyelerinin vadeli araç alımlarında karşılıksız çek düzenleyerek araçları temin ettikleri, daha sonra bu araçları üçüncü kişilere sattıkları tespit edildi. Yürütülen çalışmalar sonucunda örgütün faaliyetleri nedeniyle 15’ten fazla kişinin toplam yaklaşık 800 milyon lira mağdur edildiği belirlendi.
Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında M.G. (29), G.G. (53), S.Y. (34), Y.N. (32) ve Y.D. (30) isimli 5 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.




