HABER: TUĞBA AYDIN

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara protez üretimi gibi daha birçok konuda destek veren Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi’ne bir katkı da Aydınlı iş insanlarından geldi. Depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara destek olmak isteyen iş insanları, sanatçı Sema Özdemir Akbel’in öncülüğünde ve HAUS firmasının işçileriyle birlikte Aydın’da 20 eser ortaya çıkardı. Sergiye çıkarılan eserler satılarak 6 çocuğa 9 protez desteğinde bulunulacak.

IMG_0532

IMG_0520

“ÇOK KEYİFLE ÇALIŞTIM”

Sürece yönelik açıklamada bulunan sanatçı Sema Özdemir Akbel, “6 çocuk 6 protez diye yola çıktığımız bir proje bu. Çok mutlu çok heyecanlıyım çünkü çocuklara bir faydamız olacak. Çok keyifle çalıştım, geç saatlere kadar çalıştık. Baktığınızda 5 günde ortaya çıkmış eserler. Personelin inanılmaz katkısıyla, yardımlarıyla bu eserler satıldığında 6 çocuğa 9 protez takılacak” dedi.

ADÜ'de Ziraat Fakültesi'ne yeni dekan ADÜ'de Ziraat Fakültesi'ne yeni dekan

IMG_0551

IMG_0530

“BU BİR BAŞLANGIÇ OLSUN İSTİYORUZ”

Yarım Kalmasın Projesi’ne ilk elin Aydın’dan uzatılmış olmasına vesile olduklarından dolayı mutlu olduğunu belirten iş insanı Nimet Özlem Erkul, “Projemizin adı Yarım Kalmasın Projesi, Çukurova Üniversitesi’nin bünyesinde Çocuk İyilik Merkezi’nin Türkiye’de duyulmamış olması ve orada uzuvlarını kaybetmiş çocuklarımızın proteze ihtiyacının olması ve biz bunu Türkiye’ye nasıl duyurabiliriz diye yola çıktık. Oradaki çocuklarımız yarım kalmasın ve Aydın ilk elini uzatan olsun istedik. Devamında buradaki sanayideki bütün firmalarımızın atıklarını toplayarak ve dedik ki sanat iyileştirir içine sanat koyalım. Sağ olsun Sema Akbel burada bizimle bu eserleri atıklardan bugün karşınıza 5 günde çıkardı. 6 Şubat’a çocuklarımız için 9 protezi inşallah bu eserler sayesinde teslim edeceğiz. Bu bir başlangıç olsun istiyoruz. Sürdürülebilir olsun istiyoruz. Sadece andığımız günlerde değil çocuklara ihtiyaçları olan her anda olduğumuzu tüm Türkiye duysun istedik. Aydın küçük bir başlangıç olsun inşallah devamı gelir" dedi.

IMG_0537

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ