HABER: TUĞBA AYDIN

İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı atamasına yönelik Aydın Haberleri'ne konuşan İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Ertürk, il başkanlığı tebliğ yazısının eline ulaştığını söyledi. Eski İl Başkanı Recep Taner'in 'Teşkilatımıza ulaşan bir yazı olmadı' açıklamasına yanıt veren Ertürk, "Atama yazımızı dün akşam geç saatlerde genel merkezden gönderdiler. Ben şu anda partideyim, yazılarımızın çıktılarını aldık. Teşkilat başkanımızın oluru genel başkanımızın onayı ile dün itibariyle imzalandı, dün akşam itibariyle de elime ulaştı" dedi.

"BİR SIFIR FAZLA SÖYLEMİŞLER"

Didim'deki toplu istifalar hakkında da konuşan Ertürk, "Dünkü istifa eden 400 kişilik bir istifa değil oradaki ilçe başkanının organize ettiği bir istifa ki ben onun bilgisini iki ay önceden İstanbul'dan aldım. Yani hiç önemli değil o kadar da büyük istifa muhabbeti yok. Orada şu anda ilçe başkanlığı yapacak 4 arkadaş ilçe başkanlığı ve belediye başkan adaylığı için talepte bulunuyor. Bugüne kadar bu arkadaşlar orada engelleniyordu. Kendi oraya emanetçi bir ilçe başkanı getirdi koydu. Ben daha tanımıyorum. İlçe başkanı olarak atama gerçekleşene kadar ben arkadaşı ilk kez gördüm. Ben bu partinin kurucusu olmama rağmen seçilen ilçe başkanının kim olduğunu bilmiyorum. Hal böyle olunca onu da istifa ettirdi. Tabi zaman içinde yanında istifa ettiği arkadaşların kendi menfaatleri doğrultusunda evrildiğinde onlar da görecekler istifanın ne maksatla yaptırıldığını. O fotoğrafta görünen 400 kişi diyor. 400 kişiyi istifa ettirebilseydi onu bir salonda yapardı. Bunu Deniz Atabay’a bir mesaj, destek amacıyla yaptılar. Çünkü Deniz Atabay daha ataması gelmedi onlar da dün İzmir’de bir toplantıdaydı. O toplantıda büyük ihtimal Deniz bey önceden söyledi. İYİ Parti’den istifa edip bize geçecek 400 kişilik bir güç gösterisi hesabı yaptılar. Herhalde bir sıfırı fazla söylediler arkadaşlar. Yakında çıkar ortaya ne maksatla yaptıkları. İttifak olmadığı için istifa etti dediler biz ittifak yapmak zorunda mıyız? Hür ve müstakil gireceğiz diyoruz" diye konuştu.

CHP'li Tezcan gıda zehirlenmesi geçirdi CHP'li Tezcan gıda zehirlenmesi geçirdi

"DOĞRU ADAYLARLA ÇIKTIĞIMIZ ZAMAN SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ"

Aydın'da seçmenlerin kişi bazlı oy verebildiklerini kaydeden Ertürk, "Aydın’da AK Parti'nin 4-5 dönemdir 3’ün altına hiç düşmeyen bir vekil sayısı var. Aynı seçmen niye burada büyük belediyeleri AK Parti’nin adaylarına vermedi. 4 tane vekil çıkaran bir iktidar partisi Aydın’da belediye başkanı seçimine gelince iktidar gücü elinde olmasına rağmen yine de belediye başkanı çıkaramıyor demek ki insanlar belediye başkanlığında sadece siyasi partiye değil adaya göre oy veriyorlar. Biz de doğru adaylarla bu seçimleri kazanacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.