Ünlü yarışmada Kuşadası sorusu! Ünlü yarışmada Kuşadası sorusu!

HABER: TUĞBA AYDIN

İYİ Parti Didim İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Vefa Berk Tezsezener, İYİ Parti Didim ilçe binasında bugün düzenlenen basın toplantısında; ilçe başkanı Tolga Çetinel, ilçe kadın kolları başkanı Emine Tonbuloğlu, ilçe gençlik kolları başkanı Onur Can Keleş, Didimli olan İYİ Parti Aydın il yöneticileri Irmak Tezsezener, Mehmet Aldemir ve Efe Yeşilkuş'un da aralarında bulunduğu 400 üyenin partilerinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Geçtiğimiz günlerde istifalara yönelik Aydın Haberleri'ne açıklama yapan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, "İstifa eden 400 kişilik bir istifa değil oradaki ilçe başkanının organize ettiği bir istifa ki ben onun bilgisini iki ay önceden İstanbul'dan aldım. Yani hiç önemli değil o kadar da büyük istifa muhabbeti yok. Orada şu anda ilçe başkanlığı yapacak 4 arkadaş ilçe başkanlığı ve belediye başkan adaylığı için talepte bulunuyor. Bugüne kadar bu arkadaşlar orada engelleniyordu. Kendi oraya emanetçi bir ilçe başkanı getirdi koydu. Ben daha tanımıyorum. İlçe başkanı olarak atama gerçekleşene kadar ben arkadaşı ilk kez gördüm. Ben bu partinin kurucusu olmama rağmen seçilen ilçe başkanının kim olduğunu bilmiyorum. Hal böyle olunca onu da istifa ettirdi. Tabi zaman içinde yanında istifa ettiği arkadaşların kendi menfaatleri doğrultusunda evrildiğinde onlar da görecekler istifanın ne maksatla yaptırıldığını. O fotoğrafta görünen 400 kişi diyor. 400 kişiyi istifa ettirebilseydi onu bir salonda yapardı. Bunu Deniz Atabay’a bir mesaj, destek amacıyla yaptılar. Çünkü Deniz Atabay daha ataması gelmedi onlar da dün İzmir’de bir toplantıdaydı. O toplantıda büyük ihtimal Deniz bey önceden söyledi. İYİ Parti’den istifa edip bize geçecek 400 kişilik bir güç gösterisi hesabı yaptılar. Herhalde bir sıfırı fazla söylediler arkadaşlar. Yakında çıkar ortaya ne maksatla yaptıkları. İttifak olmadığı için istifa etti dediler biz ittifak yapmak zorunda mıyız? " şeklinde tepkisini dile getirmişti. 

İLÇE BAŞKANI BELLİ OLUYOR

Didim İlçe Başkanlığı görevi için başvuran isimlerin olduğunu kaydeden Ertürk, önümüzdeki günlerde yeni başkanın seçimi için Didim'de bir araya geleceklerini söyledi. 

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ