Kuşadası'nda Onur Ayı kapsamında düzenlenmek istenen yürüyüşte hukuki gözlemci olarak görev alan Aydın Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Ayşe Öğünçlü, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında savcılığın çağrısıyla Kuşadası Adliyesi'ne giderek ifade verdi.
Edinilen bilgilere göre, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yalnızca Öğünçlü hakkında değil, aynı dosyada 5 avukat hakkında da işlem yürütülüyor.
"SAVUNMA SUSMADI, SUSMAYACAK"
İfade işlemleri devam ederken çok sayıda avukat, meslektaşlarına destek vermek amacıyla adliye önünde toplandı. Adliye binası ve koridorlarında dayanışma görüntüleri oluşurken, avukatlar süreç boyunca birlikte bekledi. Adliye önünde destek için farklı noktalardan gelen hukukçular da sürece eşlik etti.
İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından açıklama yapan Ayşe Öğünçlü, kendisini yalnız bırakmayan meslektaşlarına teşekkür etti. Öğünçlü, adliye önünde yaşanan dayanışmanın kendileri açısından büyük anlam taşıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Bugün adliye önünde bir fotoğraftan fazlası vardı. Savcılık katına sığmayan; koridorlara taşan, omuz omuza büyüyen, birbirine sahip çıkan bir savunma vardı. İfadelerimizi verdik; ama asıl kayda geçen, uzaktan yakından gelen meslektaşlarımızın varlığıyla büyüyen bu güçlü dayanışma oldu. Yanımızda duran, güç veren, destek olan tüm meslektaşlarıma gönülden teşekkür ederim. Bugünden geriye umut, güç ve tarifsiz bir meslektaşlık duygusu kaldı. Savunma susmadı, susmayacak."
GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ



