Türk sinemasının unutulmaz ismi Öztürk Serengil 25 yıl önce aramızdan ayrıldı. Usta oyuncunun ölüm yıl dönümünde, kızı Seren Serengil'den duygulandıran bir paylaşım geldi.

Seren Serengil yıllar önce babasıyla çekilen bir fotoğrafını Instagram hesabından şu notla paylaştı:

"O kadar uzaktan çekilmiş bir fotoğraf ki ama en sevdiklerimden.. Babamın sahnesine zorla çıkmak istediğim Ajda Pekkan şarkılarını söylediğim İspanyol kiyafetimle çıkmak için kuliste ağladığım günlerden biri... 'Armut böyle dibine düştü' derdin." 

"Canım babacığım bugün seni kaybettiğimiz gün... Ama senin evladın olmanın ayrıcalığını, gururunu, mutluluğunu yaşayarak bir ömür geçirttin bize..."

"Mekanın cennettir... Ne kadar sevilen, anılan, taklit ve takip edilen bir adammışsın. Ne çok insana iyiliklerin dokunmuş, hâlâ insanlar bana ulaşıp 'baban bana bu vermişti, bana bunu almıştı' diyor. Ne kadar iyi bir kalp atmış sende... Gurur duyuyorum senin kızın olduğum için."

"ÇOK EKSİĞİM SENSİZ"

"Ama çok özlüyorum, çok eksiğim sensiz bilesin...Yani ne yapsam yerine koyamadım, eksikliğini dolduramadım. Yarım kalmış, sana doymamış kızın seni bugün yine özlemle anıyor. Çok opaj opaj opajjjjjjj."

Öztürk Serengil, beyin ödemi sebebiyle iki kez ameliyat oldu. Geçirdiği felç nedeniyle ömrünün son bir yılında yürüyemez hale gelen Serengil, konuşma merkezi hasar gördüğü için son günlerinde konuşma yeteneğini kaybetti. Usta oyuncu, 11 Ocak 1999'da İstanbul Kozyatağı'ndaki evinde 69 yaşında vefat etti. (sözcü)