Tüm dünyada bir furya haline gelen yapay zekânın kullanımı özellikle de ChatGPT ile artsa da yeni bir rapor, gençler arasında yapay zekânın pek de popüler olmadığını ortaya çıkardı.

Finans ve araştırma firması Piper Sandler, her yıl gençlerin alışkanlıklarını ölçen bir rapor yayınlıyor. Şirketin bu yılki raporu ise dikkat çekici sonuçlara sahip. 2023 Sonbahar raporunda, yaş ortalaması 15,7 olan 9.193 Amerikalı genci araştırıldı.

5 GENÇTEN SADECE 2'Sİ KULLANIYOR

Ankete göre; her 5 gençten sadece 2’si ChatGPT’yi kullanıyor. Ayrıca, ChatGPT kullanımındaki cinsiyet dengesizliği de dikkat çekti: OpenAI’nin chatbot’unu kullanan gençlerin yüzde 68’i erkekti.

Piper Sandler’ın verilerine göre; ChatGPT’nin popülaritesinin baharda hazırlanan bir önceki rapora göre artış gösterse de aslında ankete katılan gençlerin yalnızca yüzde 24’ünün ChatGPT kullandığı ve bunların neredeyse dörtte üçünün erkek olduğu ortaya çıktı.

Rapor, ChatGPT’nin trafiğinin ağustos ayından bu yana düştüğü üçüncü ayda geliyor ve aslında insanların bu yeni teknolojik trende ilgisini biraz kaybettiğini gösteriyor.

BAZI OKULLAR ChatGPT'Yİ YASAKLADI

Gençler arasında kullanımının beklendiğinden düşük olmasının bir diğer nedeni de okulların bu yeni teknoloji karşısındaki tutumu da olabilir: Yapay zekâ ile ilgili bazı sorunlar okullarda kullanımının yasaklanmasını gündeme getirdi. Çalıntı çalışmalar teslim etmek için kullanılabileceği için bazı okullar ve üniversiteler ChatGPT’yi yasakladı. Bunların yanında bazı eğitim kurumları da öğrencilerini yapay zekâyı etik olarak nasıl kullanacaklarını öğrenmeye teşvik ediyor. (sözcü)

@aydinhaberlericom

🗣Aydın'da emeklilere, Kasım sonunda ödenecek olan 5 bin TL'lik tek seferlik ikramiyeyi sorduk

♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ