"İmamoğlu" ve "Şeyh Said" tartışmaları İYİ Parti'de istifaları da beraberinde getirdi. Son günlerde partinin üst düzey isimleri ve il kurullarından peş peşe ayrılık haberleri gelirken, Diyarbakır'da 12 bin 750 kişinin istifasının ardından İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile 5 meclis üyesi daha partiden ayrıldı.

Partide yaşanan istifalara Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Raşit Emir Süer tepki gösterdi. Süer, sosyal medya hesabından "Neden istifa ediyorlar anlatayım" başlığıyla bir paylaşım yaptı.

"ŞEYH SAİD TARAFTARIYDILAR Kİ İSTİFA ETTİLER"

GİK Üyesi Raşit Emir Süer şunları kaydetti: 

"Şeyh Said söylemi sebebiyle, Genel Başkanımız Ensarioğlu’nu ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna gönderdi. Ayrılan Diyarbakır teşkilatı da Şeyh Said taraftarıydı ki, istifa ettiler.

Genel Başkanımız, sürecin başından beri hiç bir tehdide boyun eğmedi. Giden kimsenin de arkasından konuşmadı. Konuşanların tamamı davalarını, yol arkadaşlarını sattıklarının farkında, kendi ahlaksızlarını bastırmak adına konuyu değiştirme çabasındalar.

Karalayanların amaçlarının neye hizmet ettiği de gün yüzü gibi ortada. AKP’nin elinden İstanbul ve Ankara’yı aldık. Dedik ki; İstanbul ve Ankara’yı alan, ülkeyi alır. Öyle olmadı. İstanbul’u ve Ankara’yı alan CHP’de, küçük AKP oldu.

Sezgin Açık hakkında ağırlaştırılmış müebbet! Sezgin Açık hakkında ağırlaştırılmış müebbet!

CHP’nin elinde ki güce esir olan siyasetçiler, davalarını terk ettiler. Biz durmamız gereken yerde duruyoruz hem de aslanlar gibi. Tüm baskı, psikolojik şiddet, kuşatma ve tacizlere rağmen mevzu vatanda hepimiz ölelim. Mevzu makamsa hepiniz ölün" (sözcü)