ADÜ'de Ziraat Fakültesi'ne yeni dekan ADÜ'de Ziraat Fakültesi'ne yeni dekan

HABER: TUĞBA AYDIN

Türkiye onu kedisi için saz çalıp türkü söyleyen hayat dolu bir kadın olarak tanıdı. Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan Pınar Göktaş, birlikte yaşadığı kedilerinin yanı sıra kiraladığı bir ev ve bir ofis ile çok sayıda sokak canlısına bakıyor. Çocukluğundan bu yana hayatında olan ve onu mutsuz eden hiperaktivitesini kedilerle kurduğu bağ ile yenen Göktaş’ın en büyük hayali ise bütün minik dostlarını aynı çatı altında toplayabileceği bir rehabilitasyon merkezi kurmak.

IMG_9837

Sosyal medyada ‘İki günlük dünya’ şarkısını vurgulu bir şekilde saz eşliğinde söyleyen ve kısa süre içerisinde binlerce beğeni alan Göktaş, hikâyesiyle de dikkati çekiyor.

Çocukluğunda odaklanma sorunu yaşadığını ve hiperaktiviteli bir yapıda olması dolayısıyla uyum sağlama konusunda birtakım zorluklar yaşadığını belirten Göktaş, kedilerin hayatına girmesiyle bu sorundan tamamen kurtulduğunu kaydetti. Özellikle sokağa atılan ve engelli doğan minik dostlarla ilgilenen Göktaş, otizmli kedisi Keçi ile Türkiye gündemine oturdu. 

IMG_9818

“PROFESÖRLER BİLE YAŞAMAZ DEDİ”

Keçi ile tanışma hikayesini anlatan Göktaş, “İki aylıkken öleceği söylenmişti. Yemek bile yiyemiyordu, profesörler bile yaşamaz demişti. Ama ben aldım onu ellerimle yedirdim, biraz ilgi ve egzersizle her geçen gün daha iyiye gitti. Bir gün mutfakta kendim için saz çalarken Keçi’nin kendi alanını bırakıp mutfağa benim yanıma geldiğini fartk ettim. Şok geçirdim çünkü Keçi bir yerde durunca asla yerinden ayrılmaz. Saza tepki verdiğini fark ettim. Daha sonra farklı noktalarda saz çalarak gelmesini sağladım bu şekilde yönleri öğrendi. Ne zaman şarkı söylememi istese gelir ayaklarıma dolanır bizim türküyü söylememi ister. Tüm kedilerimi çok seviyorum. Onlar bana çok iyi geldi ruhumun eksik parçasını bulmuş gibiyim” ifadelerini kullandı.

Adsız tasarım - 2024-01-18T173816.157

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ