HABER: AYŞE YILMAZ
Öğrenci olarak geldiği Aydın’da ikinci işletmesi Sevgi Sokağı Yeşilçam’ı açmaya hazırlanan Halit Emin Güney, gözünü kırpmadan 2 milyonluk yatırım yaptı. Kafe ve restoranların pandemide yaşadığı olumsuzluklara karşı desteğin şart olduğunu kaydeden Güney, “Pandemide olmamıza rağmen gözümü kırpmadan 2 milyonluk yatırım yaptım. Biz ülkemizin kalkınması, Aydın ekonomisinin canlanması için elimizi değil, bütün varlığımızı taşın altına koyduk. Bu süreçten sonra da destek beklemek ve devletimizin elimizden tutmasını istemek hakkımızdır diye düşünüyorum.” dedi.

NEDEN SEVGİ SOKAĞI YEŞİLÇAM?
Çünkü dünyayı sevgi kurtaracak...


Koronavirüsü ile birlikte kepenklerini kapatan ve neredeyse bir daha hiç açamayan yüzlerce esnafın derdi katlandıkça katlanıyor. Aile geçimi, işletmelerin girdi maliyetleri, personel giderleri, vergi, çek ve kira derken dar boğazda kalan esnafın gözü devlet ve yerel yönetimlerden gelecek destek uygulamalarında.

Ülke ekonomisinin üretmekten vazgeçildiği zaman çökeceğini belirten genç işletmeci Halit Emin Güney, risk almaktan çekinmediklerini ancak esnaf olarak ellerinden tutanın olmadığını kaydetti. Genç işletmeci Güney, Efeler’de faaliyete geçirilecek olan Sevgi Sokağı Yeşilçam işletmesine 2 milyonluk yatırım yaptıklarını, şehrin ekonomisine katkı sunmak için kapıları açmayı dört gözle beklerinin altını çizdi. Aydın Haberleri’ne konuşan örnek işletmeci Halit Emin Güney, yatırım sürecini, hayallerini ve beklentilerini anlattı:

İKİNCİ İŞLETME İÇİN KOLLARI SIVADI
31 yaşındayım, 12 yıldır Aydın’dayım, öğrenci olarak geldim. 7 yıldır işletmeciyim. Üniversite öğrencisi iken ilk işletmemi açtım ve şimdi ikincisini faaliyete geçiriyorum. Biz genç girişimci ve yatırımcılar olmazsak ülke ekonomisinin zayıflayacağına inanıyorum. Devletimi ve ülkemi düşündüğüm için yatırım yapmaktan çekinmedim, kollarımı sıvadım ve sabırsızlıkla faaliyete geçmeyi bekliyorum.

ADALET PARTİSİNİN MEŞALESİ BURADA YAKILDI
Sevgi Sokağı Yeşilçam yani Hilmi Aydınçer’in evindeyiz şu anda. Eski askeri subaydır kendisi. Adalet Partisi’nin meşalesi burada yakılmış. Aydın tarihi için kıymetlidir. 1960-1970 yıllarında şehir sineması olarak göstermiş.

HİLMİ AYDINÇER KİMDİR? NEDEN ÖNEMLİDİR?
Hilmi Aydınçer, 1915’te Aydın’da doğdu. Topçu Kurmay Albay olan Aydınçer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşı başında nöbet tutan 1000 kılıçlı teğmenden birisidir. Hilmi Aydınçer ülke tarihinde de birçok olaya tanıklık etmiştir. Aydın’da yaşadığı ve günümüzde Sevgi Sokağı Yeşilçam olarak bilinen evinde Adalet Partisinin ilk meşalesini yakmıştır.

YUNAN İŞGALİNE TANIKLIK ETTİ
Yunan işgali, İzmir’in kurtuluşu ve Menemen ayaklanmasına şahitlik etmiştir. Yunan ordusu Aydın’ı yakınca büyük ailesi aileyi İzmir’e götürmüş, Türk süvarisinin İzmir’e gidişi,ne şahit olmuş, savaştan sonra Aydın’a dönmüş. Eve Kazım Karabekir Paşa gelmiş ve Hilmi Aydınçer’e büyüyünce ne olacaksın deyip saçını okşamıştır. Aydın’da 94 yaşında vefat etmiştir. Tarihimizde bir çok olaya tanıklık eden Hilmi Aydınçer, Aydın için önemli olduğu kadar Sevgi Sokağı Yeşilçam için de çok önemlidir. Sevgi Sokağı Yeşilçam’da Hilmi Aydınçer Sokağında tarihimize kattığı değerleri ve yaşamını anlatacağız. Ayrıca her yıl 3 Şubat’ta Hilmi Aydınçer’i sevgi ve rahmetle anıyor olacağız.


4 İKLİM 7 BÖLGE GEZİLECEK, LEZZET HARİTASI ÇIKARTILACAK
4 iklim 7 bölgede gezeceğiz ve bir lezzet haritası çıkartacağız. 2 aydır Ege’yi karış karış gezdik, tattık, gördük, konuştuk ve hissettik... Biz sadece gelin yemek yiyin demiyoruz. Dokunduğumuz her insanın, bölgenin ve doğanın dokusunu buraya taşımayı hedefliyoruz. Biz kültür buluşmaları, sohbetleri ve keşif söyleyişler yapacağız. Şöyle düşünün; unutulmaya yüz tutmuş veya hala sofralarımızın vazgeçilmezi olan tatları hatırlatacağız. Birlikte yaşamanın, tatmanın ve paylaşmanın huzurunu birlikte yaşayacağız.

FARKIMIZ, ÖZ KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMAK
Öz kültürümüzde yatan lezzetleri halkımız ile buluşturmak birincil hedefimiz. Örneğin Eğrikavak köyünün tereyağı, Ödemiş’in peyniri... Biz sadece kahvaltı vermiyoruz. Kültürler ile tatları harmanlıyoruz, buluşuyoruz ve paylaşıyoruz.

300 KİŞİYE AYNI ANDA HİZMET VERECEĞİZ
Bu işe ilk başladığımda ilk amacım para kazanmaktı elbette ancak esnaf olmak paylaşmayı ve kentini hissetmeyi gerektiriyor. Şu anda Sevgi Sokağı Yeşilçam’dayız... Etrafınıza bir bakın; Osmanlı Döneminden kalma kapı, Cumhuriyet Döneminden sonra yapılan taş duvarlar, demir kapı ve daha niceleri... Biz bu doğal ortamı bozmadan tarihimizin bize bıraktıklarını saygıyla korumak ve kültürümüzü tatlarla anlatmak istiyoruz. Buraya gelen herkesin eskilere gitmesini sağlayacağız. Ama günümüzün kültürünü de görmezden gelmeyeceğiz. Mesela Osmanlı macunu da olacak waffle da olacak.

HAYVANLARA DA YAŞAM ALANI AÇIYORUZ
Ben insanları yaşadığı her yerde hayvanların da yaşayacağına inanıyorum. Can dostlarımız, sevgi canlarımız onlar. Sevgi Sokağı Yeşilçam her köşesinde kediden köpeğe ve kuşa kadar birçok hayvana yaşam alanları oluşturulacak. Serbestçe gelip mamalarını yiyip sularını içebilecekler ve özgürce onlar da bu bahçede yaşayacaklar.

KORKMADAN 2 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIM
Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Pandeminin etkilemediği kesim sanırsam çok az. Ama bizim sektörümüz daha derinden etkilendik. Bugün gelinen noktada fedakarlığı sadece restoran ve kafe işletmecilerinin yapması gerekiyormuş gibi davranılıyor. Ben şu an da 2 milyonluk yatırımla Aydın ekonomisine ikinci işletmemi açmak için korkmadan, gözümü kırpmadan giriştim. Çünkü ben ülkemi seviyorum. Devletçiyim; varlığına ve bekasına inanıyorum. Üretmeden de olmayacağına göre korkmadan yol almak lazım ancak her şeyi bir kenera bırakarak düşünün. Aylardır kapalıyız. Hiçbir iş yapmadan kaybettiğim para net en az 500 bin lira. Bu para ile ben kaç kişiyi istihdam eder, kaç kişinin yuvasına ekmek götürülmesine vesile olurdum. Bu işletmemizin kapasitesi net 300 kişi, 60 da istihdam kapasitesi var. Ama kazanamıyoruz, kaybediyoruz sürekli. Tabi ki yanlış anlaşılmasın; evimizi, arabamızı satıp kredileri çektik şimdi sıra daha çok çalışmakta. Bir şekilde bu süreci el birliği ve dayanışma içinde atlatacağız. Aydın bu konuda muazzam bir il. Esnaf birbirine kenetlenmiş durumda.

AİLE GEÇİMİ BOZULMAYA BAŞLADI
Esnafın gelir kaynağının bu süreçte kesilmesi, aile geçimini de bozmaya başladı. Çok zor zamanlardan geçiyor esnaf. Aile bütünlüğünün sağlayamayan esnafın nasıl üretmesini, kazanmasını bekleyebiliriz ki? Ödemeler sadece işletme çatısı altında değil. çocuğunun okul masrafları, sağlık giderleri bir dünya masraf. Bunu kepenkleri kapalı olan esnaf nasıl karşılayabilir. Sözde değil özde destekler yapılmalı.

HOMOJEN BİR LEZZET HARİTASI İLE KÜLTÜRLER BULUŞACAK
Ülkemi anlatacak bir harita hazırlıyoruz. Buraya gelen herkes Hilmi Aydinçer’in kim olduğunu öğrenecek. Mustafa Kemal Atatürk köşesinde Ata’mızı göreceğiz. Yeşilçamın değerlerini bir bir duvarlarımızda, sinemada ve her masada anlatmaya çalışacağız. Homojen bir lezzet haritası ile kültürleri buluşturacağız. Ülkemizin değerlerini ve değer katanları unutmaycağız; unutturmayacağız.

ŞEHİT, GAZİ ve YAKINLARI İLE HAMİLELERE ÜCRETSİZ HİZMET
Hamile bir kadın düşünün ve maddi olanakları kısıtlı; evinde sosyal medyada gezerken bizim kahvaltımızı gördü ve canı istedi. Bunun için kimseye muhtaç olmadan, beklemeden gelip istediğini yiyebilir. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve yakınlarına ücretsiz hizmet vereceğiz. Ülkem için canını feda edenlerin yakınlarının başımızın üstünde yeri vardır.

1 MAYIS’TA ÇALIŞMAYIZ, HİZMET VEREN YERE DE GİTMEYİZ
Ben ekip arkadaşlarımı 1 Mayıs’ta asla çalıştırmam. Kampa gideriz, ertesi gün de kahvaltımızı yaparız ve gezeriz. Hizmet veren yere de gitmeyiz. Biz bir aileyiz, sadece para kazanmak için bir arada değliz. Hayatı birlikte paylaşıyoruz. En güzel günümüzün de 1 Mayıs İşçi Bayramı olmasını istemek hakkımız.