SMA günümüzde bebeklerde sık rastlanan ölümcül kas hastalığı olarak biliniyor. Aileler tedavi için gerekli parayı temin etmekte güçlük çekiyor. Zamanla yarışılan hastalığın tedavisinde aileler çaresiz bir şekilde yüksek bütçeye sahip tedavi ücretini hayırseverlerden gelecek bağışlarla devam ettirmeye çalışıyor.

SMA hastası olan 3 yaşındaki Amine Hüma, hayata tutunmak için hayırseverlerden gelecek olan yardımları bekliyor. Konya’da tedavi gören minik Amine Hüma için Efeler Sevgi Yolu’nda kermes düzenlendi.

ZAMAN DARALIYOR
SMA Tip-2 hastası Amine Hüma bebek, Türkiye’de ilk olan SMA Tip-2 tanısı konulup SMA Tip-1 olarak seyreden bir tedavi sürecine sahip. Amine’nin kampanyası yüzde 31 seviyesinde ve üçüncü valilik onayı alınması için en az yüzde 50 olması gerekiyor. Kız kardeşi için Konya’dan Aydın’a gelen 13 yaşındaki Muhammet Emir Ertuğrul, Aydınlılara seslenerek yardım istedi.

haydi-aydin-amine-humaya-destek-ol-438631-0a46f91cf0180c9f308f764f6f2369fa

"VALİLİK İZNİMİZİN BİTMESİNE ÇOK AZ BİR ZAMAN KALDI"
Abi Ertuğrul, “Kardeşim SMA tip 2 ölümcül kas hastası. Amine’nin şurada 2-3 ayı kaldı. 22 aydır kampanyamız sürüyor, sadece yüzde 31 oldu. Daha bunun yüzde 100 olması için yüzde 70’lik bir kısmı kaldı. Bu yüzde yetmişlik kısım bayağı zor atlanıyor. Bizim ikinci valilik iznimizin bitmesine çok az bir süre kaldı, yüzde 50’ye getirmezsek bu kampanyada üçüncü valilik iznini alamayacağız ve kardeşimi ölüme terk edeceğiz. Bunu hiç kimse istemez. Çünkü ben kardeşimin ölmesini istemiyorum. Allah rızası için sizden desteklerinizi bekliyorum. Bu kas hastalığı gün gün Amine’yi ölüme terk ediyor" ifadelerini kullandı.

Latmos sakini anlattı! Dağın kalbine maden ocağı dikecekler Latmos sakini anlattı! Dağın kalbine maden ocağı dikecekler

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ