HABER MERKEZİ

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü il genelinde toplam 2 bin 186 gıda üretim yeri, 13 bin 568 gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunduğu Aydın'da kasım ayında ayapılan denetimlere ilişkin bilgi verdi. Yapılan açıklamada,  “Kasım ayında gıda üretim yerlerine 474, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise bin 78 olmak üzere toplam bin 552 denetim yapıldı. Denetim İzleme Programı, şikayet, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme gibi durumlara istinaden il genelinde toplam 59 numune alındı ve mevzuata uygun olmayan 13 gıda işletmesine 639 bin 711 liralık yasal işlem uygulandı” ifedeleri kullanıldı.

"DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

ALO Gıda 174 hattına, gıda satış yeri ile ilgili 55, toplu tüketim yeri ile ilgili 10, üretim yerleri ilgili 6 olmak üzere toplam 71 şikayet geldiğinin belirtildiği açıklamada, “Bu şikayetlerin ardından 60 işletme denetlendi. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi'ne (GGBS) kaydedildi. Tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 118 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir"şeklinde belirtildi. 

Kuyucaklılar JES'e karşı birleşti! "JES istemiyoruz"sloganları atıldı Kuyucaklılar JES'e karşı birleşti! "JES istemiyoruz"sloganları atıldı

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ