Hasan Efendi ve Ramazan Paşa Mahallesi’nde 2 asırlık geçmişi olan Salı pazarında satışlar bu hafta beklendiği gibi olmadı. Pandemi ve yağışın etkisi ile vatandaş pazarda geçirdiği süreyi kısalttı. Pazarı gezerek fileyi doldurmaya çalışanlar cep yakan fiyatlara sitem etti. İsmini vermek istemeyen vatandaşlar şu yorumda bulundu;

  • Ailem çiftçi ve pazara gelen malların geliş fiyatını biliyorum. Bu nedenle fiyatları yüksek bulmuyorum. Her şey zamlı olduğu için esnafta bizlere bu fiyatlarla satması gayet normal.
  • Alışverişimi yapabiliyorum ama alım gücü olmayan bir çok insan var. Pazarda ki fiyatlara gelecek olursak bence fiyatlar normal, çünkü her yerde bu şekil.
  • Diğer şehirlerin pazarlarına oranla burada ki pazar fiyatları gayet güzel. Genelde yerli satıcıdan almayı tercih ediyorum ve buraya geliyorum.


PAZARDA FİYATLAR NASIL?
İncir 30-60 TL
Kestane 30 TL (Geçen hafta 20 TL )
Şevketibostan 25 TL
Kivi 15 TL
Muz 9-10 TL
Portakal 10 TL
Elma 4 TL
Mandalin 3,5 -4 TL
Patates, soğan 2,5 TL

Vatandaşın alım gücünün düştüğünü kaydeden esnaf ise işlerin kötü gitmesinden yakındı; destek şart vurgusunda bulundu.

Hasan Hüseyin Korkmaz (Esnaf): İşler kötü gidiyor, önceye oranla alım gücü düştü. Fiyatlar geçen haftaya oranla yükseldi.
Erhan Arpacı (Esnaf) : Pandemi süreci işleri kötü etkiledi. İşlerin iyi gittiğini söyleyemem. Geçen haftayla fiyatlar hemen hemen aynı, pek bir değişiklik yok. İnsanların alım gücü düştü bu durum bizi baya bir etkiledi. Bizi etkileyen diğer bir durum ise Aydın’da Pazar imkanı çok rahat, yani her yerde Pazar kuruluyor ve insanlar kendilerine en yakın yeri tercih ediyor, bu durumun dışında marketler ve manavlarda her yerde çoğaldığı için eski yoğunluk yok.
Mazlum Şakar (Esnaf): Gün geçtikçe durum kötüye gidiyor, fiyatlar özellikle her geçen gün artıyor. Geçen hafta 8 TL’den verdiğimiz muzu bu hafta 10 TL’den veriyoruz. Vergiler çok yüksek, sattığımız ürünlerden kar edemiyoruz. Kazançlarımız düşük.
Taner Erdoğan (Esnaf): Patates ile soğanda geçen haftayla fiyatlar arasında pek bir değişiklik yok. Pandemi sürecinden dolayı işler kötü gidiyor. Özellikle haftasonu uygulanan kısıtlamadan dolayı 2 pazara çıkamıyorum. Önceden 4 pazara çıkarken şimdi 2 pazara çıkarak geçimimi sağlıyorum. Artık pazarlarında bir önemi kalmadı gerçi, insanlar kendilerine yakın olan marketleri tercih etmeye başladılar.
İzzet Çakır (Esnaf): Geçen haftaya oranla meyve fiyatlarında pek bir artış yok. İşler çok kesatlaştı, insanların alım gücü düştü bizde etkileniyoruz bu durumdan.
Hakan (Esnaf): Geçen seneye oranla işler düşük. Çok iyi gitmiyor bu süreç. Bizi ayakta tutan oturan bir müşteri kitlemizin olması. Her hafta gelen müşterilerim var onlar devamlı buradan alışveriş yapıyorlar.
 (FOTOĞRAFLAR: EKİN KORKMAZ)