Dünyada koronavirüs salgınının başlaması ve ülkemizde ilk vakanın resmi olarak açıklanmasının üzerinden 13 ay geçmesine rağmen ne iktidarın ne de Sağlık Bakanlığının salgınla etkin bir mücadele yürüttüğünü söylemek ne yazık ki mümkün değildir. Sağlık personelinin o kadar özverili çalışmasına rağmen...
Sürecin en başından beri halkın sağlığından önce; sermaye sınıfının çıkarlarını dikkate alarak sağlıkçıların uyarısına ısrarla kulağını tıkayıp, göstermelik kısıtlamalarla pandemi ile mücadele ediyor algısı yaratarak ve sağlıkçıların emeklerini hiçe sayarak, süreci yönetmede gösterdikleri beceriksizlik ve kamuoyunun yanlış bilgilendirmesi sonucu geldiğimiz nokta ortada.
Sınırlı ve etkin olmayan kısıtlamalarla salgınla mücadeleden uzak yöntemlerde ısrar ettiler. Aynı iktidar bu süreçte SINIFSAL EŞİTSİZLİKLERİ de derinleştirmekten geri kalmadı.
Bir yandan büyük sermaye karına kar katarken , küçük esnaf kepenk kapatıyor , çalışanları ile birlikte açlığa mahkûm ediliyorlar. Bir yandan da eğitim sisteminin durumu ortada; milyonlarca çocuk uzaktan eğitime erişemiyor.
Göstermelik bir takım yasaklarla süreci oyun tahtasına çeviren iktidar, pandeminin başından beri halka evde kal derken kendileri il-ilçe kongrelerini lebalep olarak gerçekleştirip, o illerde vaka artışlarına neden oldu.
Aşılama hızı da ortada ...KAPLUMBAĞA HIZI ile aşılanıyoruz.

Aynı iktidar bu süreçte aklımızla dalga geçercesine yine lebalep kongresini yaptı; ülkenin dört bir yanından otobüsler dolusu insanı Ankara'ya taşıdı.

İyi de 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaş sokağa çıkınca; gece ve hafta sonları sokağa çıkınca ,saat 19 da kapanan cafe ve restaurantlarda bulaşan virüs; lebalep yapılan AKP Kongrelerinde bulaşmıyor mu diye sorduğumuzda
“AKP Kongresini gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı ve buradan bir ayrıcalık hikayesi oluşturmanın doğru olmadığı” yönünde aklımızla alay eden bir açıklama yapan Sağlık Bakanı!

"SÜRECİ YÖNETEMİYORSUNUZ"
Etkin olmayan ve bilimsellikten uzak saçma kısıtlamalarla pandemi ile mücadele ediliyor algısı yaratarak halkı yanıltıyorsunuz. Yaptığınız lebalep kongrelerle vaka sayısının artmasına neden olmak; aylarca evlere hapsettiğiniz insanlara, aylarca kepenk kapattırdığınız ve açlığa mahkûm ettiğiniz esnafa ve çalışanlarına, fedakârca hizmet üreten emekçilere, uzaktan erişime ulaşamayan milyonlarca çocuğa, hayatını kaybeden yurttaşlara, salgında en ön saflarda mücadele eden, haftalarca evlerine gidemeyen, izin kullanmaları yasaklanıp dinlenme hakları ihlal edilen, emekli olma ya da istifa etmeleri dahi yasaklanan, hastalanan ve yaşamını yitiren sağlık emekçilerine ihanet demektir.

"ANLIK KARARLARLA GÜNÜ KURTARMA DERDİNDESİNİZ"
Bugün salgının hala kontrol altına alınamamasının nedeni, anlık kararlarla günü kurtarma derdinde olmanız. Büyük bir aymazlıkla ve gözümüzün içine baka baka aklımızla alay edercesine, kendinizin hiçbir kısıtlamaya uymamanızın ceremesini bu halk çekiyor. Pandemi sürecinde oluşan hiçbir mağduriyeti gideremediğiniz için küçük esnaf ve çalışanları açlığa mahkum edildi. Araya giren Ramazan ayı süresince her yer yine kapalı ve 2021 Haziran ayına kadar yine ümit yok.Yoksullaştırılan halk gün geçtikçe tükenmiştir.
Ekonomide alarm çalarken pandemiyi yalanlarla yönettikleri ortaya çıkmışken git gide taban desteğini kaybeden sandıktan çıkması artık imkansız hale gelen tek adam rejimi ;her zamanki yöntemlerini uygulamaya ,insan haklarını hiçe saymaya, ifade özgürlüğünü yok etmeye yönelik baskı ve şiddet politikasını artırarak sürdürmeye kararlıdır.

İşçiler, Esnaf, Halk, Demokrasi, İnsan Hakları, Adalet…
Artık Bıçak Kemiği kesmiş paramparça ediyor