"Germencik'te halkın istediği aday çıkarsa kazanır. Yoksa kayıp bir  5 yılımız daha olur.
Halkın söylemi aynen bu şekilde.

Bildiğiniz gibi Aydın Haberleri ekibi olarak sokak sokak geziyoruz. En çok mesai harcadığımız ilçelerden birisi de Germencik.

Perşembe günü pazara gittik, vatandaş ve esnafla konuştuk bazıları ile röportaj yaptık ve gördük ki Germencik halkı çok dertli. İşsizlik, tarımsal üretimin geride kalması, jeotermal enerji santrallerinin kente karabulut gibi çökmesi, belediye hizmetlerinin kırsalda etkin olmaması, kadınlar ve gençler için sosyal donatıların yetersiz olması ve yol gibi birçok sorun mevcut.

Bugüne kadar hiç birisi yapılmamış mı? Tabiki de yapılmış olanlar var ama yetersiz. Germencik'i Aydın'ın ilçelerinden farklı kılan özellikler mevcut. Örneğin nüfusun çeşitliliği ve jeotermal. Halk ayrımcılık yapılmasını istemiyor. Eşit hizmet, iş-aş, kadınlar ve çocuklar için huzurlu bir kent talep ediliyor. Özetle Germencik eşit, adil, üreten ve huzurlu bir kent talep ediyor. 

Peki, bugüne kadar bunlar neden sağlanamadı? Çeşitli sebepleri olabilir. Kentin üzerindeki karabutlar izin vermemiş olabilir. Belediye başkanı yeterli ve planlı bir çalışma yürütmemiş olabilir. Büyükşehir belediyesinin önceliğinde olmayan bir ilçe olabilir. Olabilir de olabilir... Ama bunlardan halka ne! 

Bu seçimlerin kaderi adaya bağlı. Parti adı telafuz etmeye gerek yok.  Germencik hizmet üreten eşit- adil  ve huzurlu bir kent yaratacak olan adayını arıyor. Hatta bir vatandaş 'ne istiyorsunuz nasıl bir belediye başkanı istiyorsunuz?' sorusuna verdiği yanıt "Germencik'e anne eli değsin istiyoruz" olmuştu.

Talepler, istekler, eksikler, yapılanlar ve yapılmayanlar çok net. Halkın sandıktaki gücü de çok net. Madem her şey bu kadar net bakalım siyasi partiler aday belirlerken ne kadar akıllıca ve doğru bir tercih sunacak halka. Merakla ve ilgiyle takip edeceğiz.