Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın CHP'den istifa etmesi ve  hangi partinin rozeti ile aday olacağı siyasi kulislerdeki hararetini uzun süre korudu. Çok konuşuldu, yazıldı, kurcalandı, kurgulandı ve nihayet çizdiği yol belli oldu. Mehmet Fatih Atay İYİ Parti rozetini taktı ve yola devam dedi. 

Peki, Mehmet Fatih Atay Efeler'e İYİ gelir mi? 

Bu sorunun cevabını sayın Atay'ın kendisine sordum. Şöyle bir yanıt aldım; "Efeler halkı neyin veya kimin iyi olup olmadığını çok iyi biliyor. Onların kararına güveniyorum ve ne yapacaklarını iyi bilirler kimse merak etmesin. Ben iyi bir insanım Efeler'e de iyi geleceğim tabi. İyi hizmetler yapacağım. Efeler en iyisini hakediyor." 

Otizm Yaşam Merkezi, Down Cafe, Kitap Kafe, Hanım Evi, Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası, Matematik Köyü şenlikler, festivaller ve daha bir sürü hizmeti düşündüğümüzde Mehmet Fatih Atay'ın Efeler'e bugüne kadar iyi geldiğini ve bundan sonra da daha İYİ geleceği söylenebilir.

Vatandaş ne diyor?

Sayın Atay, özel röportajımızda kamuoyu yoklaması yaptığını ve büyük bir farkla seçimi kazanacağını ve halkın kendisine inandığını söyledi.  Ben de tam da bu noktada  aynı soruyu Efeler halkına sordum...

Efeler halkı Mehmet Fatih Atay'ın yeniden başkan olmasını istiyor mu?

Evet, Efeler halkı yeni dönemde de Mehmet Fatih Atay'la devam etmek istiyor. Efeler'in sorunlarına hakim, çözüm üretme konusunda bahanesi olmayan ve  çalışkan bir başkanla devam etmek istiyorlar. 

Peki CHP'den İYİ Parti'ye geçmesi ne kadar etkili?

Bu konuyu da CHP'nin duayen isimleri ile de konuştum. İkili sohbetlerimizde parti değiştirmenin ne kadar etkili olduğunu, CHP seçmenin nasıl bir yol izleyeceğini uzun uzadıya değerlendirdik. CHP'ye sırtını dönen küskünlerin örgütlü bir şekilde yerel seçimde  Mehmet Fatih Atay için çalışacağını ve oy vereceğini öğrendim. CHP'den İYİ Partili Atay'a oy gelmez diyenlerin yanılacağını düşünüyorum. 

Geçtiğimiz seçimde ittifak ortağı olan İYİ Parti'den de oy alan Atay'ın bu sefer rozetini değiştirmiş olması neyi ne kadar değiştirir 31 Mart'ta göreceğiz elbet. Ancak şu bilinmeli ki Efeler ilçesi ve halkı iyi hizmeti hakediyor.

Daha fazla yazmaya gerek yok aslında www.instangam.com/aydinhaberlericom adresinden halkın ne istediğini daha net izleyebilirsiniz. Ancak bizim ikili sohbetlerimzden aldığımız notlara baktığımızda Efeler halkı Mehmet Fatih Atay'ı partisine bakmaksızın başkan olarak görmek istiyor.