Haber müdürümüz Tuğba Aydın ve editörümüz Ekin Korkmaz'la sokakları adım adım geziyoruz. Son mesaimiz Didim'de oldu. Vatandaşın sesini duyurmak için yaklaşık bin kişi ile diyalog kurduk. Seçim öncesi olduğu için esnafın çoğunluğu kameralara konuşmak istemesede çay kahve ikramı eşliğinde kent siyasetine dair çok güzel sohbetlere imza attık.

Tek kelime ile Didim değişim istiyor. Hizmet istiyor. Mevcut başkan Ahmet Deniz Atabay'ın ilçeye ne kattı? sorusuna  aldığımız yanıt "hiç" oldu. Halktan uzak, kente yabancı bir başkan istemeyen Didim halkı sokakta gezebilen, esnafın çayını kahvesini içebilen bir başkana hasret kalmış. CHP'nin bugüne kadar adayını belirlememiş olması da sokakta bir güvensizlik yaratmış durumda. "Kötünün iyisini mi arıyorlar?" yorumunu çok duydum. CHP, bunu yapıyorsa büyük bir yanlışa imza atmak üzeredir. 

Didim halkı CHP'ye sitemli... Hatta küskün! Ne kadın kotasına uyulduğu ne de Didim'e gerekli özenin gösterildiği düşünülmüyor. Didim'i bir kadın başkanın yönetmesini isteyenler de çoğunlukta. İYİ Parti ve AK Parti'nin adayları ile ilgili konuşmak bile istenmedi. Kenti CHP'nin yönetmesi isteniyor ama böyle bir başkanla değil.

Peki nasıl bir aday istiyorsunuz? sorusuna aldığımız yanıt "Didim için çalışan bir başkan istiyoruz" oldu. Halkın ve kamu malının peşkeş çekilmediği, mafya bağlantılarının olmadığı, belediye başkanının halkın arasına karıştığı bir dönem isteniyor. Turizm cenneti olması gerekirken Aydın'ın en az hizmet alan ilçeleri arasında yer alan Didim'i yönetecek başkanın önce halkla bütünleşmesi ve kenti birlikte yönetmesi gerektiği notunu yineleyebilirim. 

Özetle, CHP'nin Didim'de işi zor. Her ne kadar "AK Parti adayını düşünmek istemiyoruz CHP'nin adayına bakalım önce" diyen kesim olsa da; istemedikleri bir aday çıktığında sandıkta kararlarının değişeceğini de söylüyorlar. 

Yıkılmaz kale olarak görülen Didim'de CHP'nin ne yapacağı belli değil ama belli olan bir şey var ki  Ahmet Deniz Atabay ile devam edilirse seçim kaybedilebilir.